Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVORENA IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA Možete je pogledati do 30. juna, ulaz besplatan (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju izložbe dečijih radova koja je nastala kao rezultat edukativnog programa „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”, izložbe „Inspirisani Francuskom”, kao i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa. U Galeriji Matice srpske, kojom se šest godina zaredom ukazuje na značaj odrastanja najmlađih Novosađana uz umetnost, ovom izložbom krunisano je učešće dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola u edukativnom programu tokom protekle školske godine.

– Izuzetno sam ponosan na činjenicu što smo stvorili jednu novu tradiciju. Najmlađi Novosađani u Galeriji Matice srpske imaju svoj kreativan kutak u kome mogu da steknu bogata iskustva, oslobode emocije, imaginaciju i intelekt i sagledaju svet iz različitih perspektiva. Inspirisani umetničkim pričama, sa vaspitačima, likovnim pedagozima i muzejskim edukatorima, deca su stvarala svoja „umetnička dela” objedinjena na ovoj izložbi. Grad Novi Sad i Gradska uprava za kulturu podržavaju ovakve i slične projekte i to će nastaviti da rade i ubuduće, jer ovde sva deca koja u sebi osećaju kreativnost i radost stvaranja imaju priliku da uče i osobađaju se strahova od bojenja „unutar linija” i uče kroz primere nekih od najboljih likovnih stvaralaca svoga doba kako da svojim likovnim izrazom iskažu svoje stavove, emocije i pogled na svet, bez straha od greške – rekao je Rožić.

Foto: Ustupljena fotografija

Na izložbi su bili predstavljeni radovi dece iz predškolskih ustanova „Radosno detinjstvo”, „Maštolend”, „Puž” i „Zmaj”, kao i osnovnih škola „Svetozar Marković” i „Prva vojvođanska brigada”.

Foto: Ustupljena fotografija

Program otvaranja upotpunio je muzički nastup dečjeg hora „Suncokreti” Muzičke škole „Isidor Bajić”. Pored izložbe i nastupa dečijeg hora, mališani su tokom proslave imali priliku da uživaju i u kreativnim programima u Parku skulptura, dok su roditelji, staratelji, bake i deke sa decom i unucima kroz igru imali mogućnost da uživaju u umetnosti uz porodični vodič „Na talasima umetnosti” i otkriju različite umetničke priče na izložbi „Inspirisani Francuskom”. Izložba dečjih radova će trajati do 30. juna, a ulaz je besplatan.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti