Претрага
Претрага
Close this search box.

PLAMEN PRIJATELJSTVA SUTRA NA PLAZMA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH ISPRED SPENSA Najmlađe Novosađane očekuju velika takmičenja (FOTO)

Foto: Plazna Spotske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih, najveće amatersko takmičenje mladih u Evropi, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, 3.juna organizuju Dunav osiguranje Dan sporta na platou ispred JP SPC „SPENS“. Početak takmičenja  planiran je u 12.00 časova.

U okviru Dunav osiguranje Dana sporta, koji se održava pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, održaće se takmičenja za decu iz Novog Sada  i okoline, u sportskoj igri  Lino „Između dve vatre“, Atletici/Trka na 60m, Malom fudbalu,Coca-Cola kupu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci  a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Po završetku takmičenja uslediće prigodna svečanost i ceremonija dodele medalja, koja će po uzoru na olimpijske igre započeti unošenjem baklje i paljenjem Plamena prijateljstva na bini. Zatim će  uslediti koncert grupe Garavi sokak, koji Plazma Sportske igre mladih i grad Novi Sad poklanjaju Novosađanima i njihovim gostima.

Program takmičenja:

12.00 Velika dvorana SPENSA – MIS Odbojka / devojčice  2009. i mlađe

15.00 Velika dvorana-Millennium Team 3×3 dečaci i devojčice  2009 i mlađi/đe

15.00 Plato ispred SPENS-a – Lino „Između dve vatre“  2015. i 2013 i mlađi/đe

16.00 Plato ispred SPENS-a – Atletika /Trka na 60 m  2015. i 2013 i mlađi/đe

10.00 Tereni Bolesnikov – Coca-Cola Kup uzrast   2008. i mlađi/đe

10.00 Tereni Bolesnikov – Turnir u malom fudbalu  2013. i mlađi

19.00 CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA I DODELA MEDALJA

20.00 KONCERT GARAVI SOKAK

O Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih su sportsko-edukativni projekat za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Održavaju se u kontinuitetu od 1996. godine, u Srbiji 11 put, Hrvatskoj 28 godina, BIH 14  i Sloveniji jednu godinu. Koncept Sportskih igara mladih u sve četiri zemlje je isti.

Sportske igre mladih kroz 27 godina aktivnosti obogatile su živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. do sada na Igrama je učestvovalo više od 2,7 milona dece i mladih. Iako su ovo amaterska takmičenja za decu i mlade (od 6 do 16 godina) organizuju se na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, „Između dve vatre“, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis). U fokusu igara je promocija sporta, zdravog načina života i fair-playa koje se usvajaju bavljenjem sportom i udaljavajući se od svih negativnih faktora kojima su mladi okruženi danas. Svako ima priliku da učestvuje bez obzira na to da li se aktivno bavi sportom, i potpuno besplatno, na šta smo posebno ponosni.

Projekat podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti