Претрага
Close this search box.

Pomfrit od tikvica za svaki obrok: Zdravija verzija iz rerne

Foto: Pixabay

Tikvice često jedemo pohovane ili grilovane i to uglavnom za ručak. Međutim, zašto se to ne bi promenilo, pa da ih spremamo za doručak ili večeru?

One su zdravo povrće i savetuje se da se jedu često. Da li ste ih probali kao pomfrit? Uvaljane u prezle dobijaju hrskavost, a unutra su i dalje sočne.

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 180 g kukuruznog brašna
  • 200 ml mleka
  • 250 g prezli
  • 100 g parmezana
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • malo belog luka u prahu
  • so
  • biber
Foto: Pixabay

Priprema:

Zagrejte dobro rernu i pleh u kojem ćete ih peći obložite papirom za pečenje.

Svaku tikvicu oljuštite i prepolovite po dužini pa po širini. Od svakog isecite štapiće, nalik na pomfrit. Ostavite ih da se ocede koliko mogu.

U činiji pomešajte brašno i mleko. Smesa treba da bude malo ređa nego za palačinke. Pa po potrebi ako je gusto, dodajte još mleka.

U drugoj činiji pomešajte parmezan, suvi začin, prezle, beli luk u prahu, slatku papriku, so i biber. Svaki štapić tikvice umočite prvo u mleko i brašno, pa u činiju sa suvim sastojcima. Kada ih poređate u pleh, poprskajte ih sa malo ulja.

Pecite oko 15 minuta, dok ne vidite da su dobili lepo crvenkasto zlatkastu boju i procenite da su hrskave. Ukoliko uspete, ne bi bilo loše da probate da ih okrenete u plehu kako bi se ravnomerno ispekli.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti