Pomozimo malom Stefanu da ode u inostranstvo na dalje lečenje!

Foto: Ustupljena fotografija

Šestogodišnji Stefan rođen je kao zdrava beba bez ikakvih vidljivih anomalija. Roditelji su prve zdravstvene probleme primetili sa njegovih navršenih 9 meseci, u vidu naglih pokreta, kočenja, modrica oko usana. Detaljnom dijagnostikom ustanovljeno je da Stefan ima epilepsiju (poremećaj funkcije mozga). Uvedena mu je terapija, redovni kontrolni pregledi.

Svakog meseca, svake godine Stefanovo stanje se pogoršava. Kasni u psihomotornom razvoju, kasno je prohodao, progovorio. U toku dana ima po dvadeset epileptičnih napada. Svoje detinjstvo provodi po bolnicama, raznim terapijama, ali na žalost, bez nekog poboljšanja.

Stefanu je odrađena intervencija i ugradnja VNS (vagusni nervni stimulator) aparat koji reguliše epileptične napade. Posle ugradnje pomenutog aparata, pacijenti koji boluju od epilepsije, više ne reaguju na nadražaje koji izazivaju napade. Napadi se prorede, smanje, kod nekih pacijenata potpuno nestanu.

Nakon ugradnje VNS aparata Stefan je bio bez epi napada skoro godinu dana, vratio se detinjstvu, svojim drugarima, krenuo da hoda. Svakog dana je porodica čula neku novu reč i osmeh koji nije skidao sa lica.

Ali se onda desio napad i njegovo zdravstveno stanje je opet narušeno…

Lekari su pokušali da mu smanje napade povećanjem antiepileptika smanje Stefanu napade, ali ni na jedan nije reagovao. Zbog brojnih napada, koje je svakodnevno imao, Stefanu su se deformisali kičma i stopala

Stefanu je potreban novac za ponovni odlazak i njegovo dalje lečenje u inostranstvu, lekove, smeštaj i putne troškove.

Slanjem SMS poruke 4 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001469616-45

Uplatom na devizni račun: 160-6000001473773-87

IBAN: RS35160600000147377387

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti