Претрага
Претрага
Close this search box.

Povodom Dana Arhiva Vojvodine građanima na poklon dve izložbe

Povodom Dana Arhiva Vojvodine biće otvorena tematska izložba arhivskih dokumenata „ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE: kroz odabranu arhivsku građu od 1875. do 1975.”, autora Svetlane Ljubljanac, Leonile Pavlović, arhivskih savetnika i mr Višnje Nikolić, diplomiranog konzervatora papira, kao i promocija istoimene publikacije autora Svetlane Ljubljanac.

Izložba se otvara petak, 7. juna, u 12.00 sati u Arhivu Vojvodine.

Izložba do sada neobjavljenih arhivskih dokumenata i publikacija se međusobno nadopunjuju u nastojanju da potpunije približe stručnoj i široj javnosti rad i razvoj Advokatske komore Vojvodine tokom njenih prvih sto godina postojanja, od njenog osnivanja 1875. godine do 1975. godine. Nastali su sa ciljem da se šira publikaupozna sa nastankom i delatnošću Advokatske komore i informiše o nemerljivom značaju ove institucije.

Muzički program upotpuniće hor učenika Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” u Novom  Sadu.

U okviru Dana Arhiva Vojvodine otvara se i tematska izložba „Arhivi Srbije”, koju su organizovali Arhivističko društvo Srbije i Međuopštinski istorijski arhiv Čačak, a zajedno su je osmislile i realizovale arhivske ustanove i njihovi zaposlenici, uz nesebičnu pomoć arhivskih savetnika: Zorice Smilović iz Istorijskog arhiva Beograda i Slobodanke Cvetković iz Istorijskog arhiva Požarevac.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti