Претрага
Претрага
Close this search box.

Predlog plana: Evo šta bi moglo da se gradi iznad tunela Mišeluk

Foto: PrtSc/geosrbija.rs/katastar

Na ranom javnom uvidu našao se Predlog plana Grada Novog Sada za uređenje opštegradskog centra na Trandžamentu u Petrovaradinu.

Ovim planom obuhvaćen je prostor u zoni iznad tunela u nastavku Mosta slobode, površine oko 5,50 ha.

„Planska rešenja usmerena su ka iskorišćavanju lokacijskih pogodnosti ove zone i atraktivnom položaju sa pogledom na Novi Sad. Prostorna ograničenja predstavljaju zone zaštite tunela i izazov visinske regulacije i oblikovanja grebena iznad obale Dunava“, kaže se u uvodnom delu Plana.

Cilj izrade Plana je preispitivanje važećeg planskog rešenja kako bi se za ovaj specifičan gradski prostor utvrdilo optimalno plansko rešenje i poboljšali uslovi za realizaciju.

U okviru prostora koji je obuhvaćen planirana je izgradnja stambeno-poslovnih objekata, čiji sadržaji mogu biti iz domena turizma, sporta kulture i slično. Planiraće se spratnost objekta Po+P+4, uz mogućnost formiranja visinskih akcenata u pojedinim zonama kompleksa do maksimalne spratnosti Po+P+6+Ps, a što će biti definisano u nacrtu Plana.

Parkiranje i garažiranje vozila će se rešavati u okviru kompleksa korisnika. U okviru zone zaštite tunela opredeliće se poseban režim korišćenja prostora, u okviru kog se neće planirati izgradnja objekta.

U ovoj zoni planiraće se formiranje zelenih površina, izgradnja dečijih igrališta, teretana na otvorenom i pratećeg mobilijara.

Osim toga, na površini obuhvaćenoj ovim Planom, u zapadnom delu planiran je i sportski park, namenjen za rekreaciju i odmor, igru dece, sportski tereni na otvorenom i zelene površine.

Osim što će akcenat biti stavljen na očuvanje postojećih zelenih površina, u meri u kojoj je to moguće, izvršiće se dodatno ozelenjavanje i hortikulturno uređenje površine u skladu sa novom namenom prostora.

Uz pristupne saobraćajnice planiraće se drvoredi od visoke lišćarske vegetacije, postavljeni u skladu sa poprečnim profilima ulica.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
pedja
21.03.2024 17:45

Nemate gde da gradite nego iznad tunela,gospode boze!

Gost
SNS Uzivo
21.03.2024 19:18
Odgovori  pedja

Cuti bolje nego da pomeraju korito Dunava, koliko su nesposobni ima ceo Novi Sad da podave… 🙂

Last edited 26 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Ns.1
21.03.2024 22:08
Odgovori  pedja

Samo je pogled sa “visine” bitan

Gost
SNS Uzivo
21.03.2024 20:42

Galens da napravi Kliziste Garden Apartmants! 🙂

Last edited 26 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Pera kojot
22.03.2024 00:59

Po mogucstvu da izvrsioc uredjenja i investitor bude Galens. Evo odmah i naziva da se ne muce oko toga ,,Panorama park”. Malo im je po gradu sto su oteli najbolje lokacije i zelene pivrsine zalili betonom jos ce i miseluk da uzurpiraju nebi li zaradili jos koji milion.

Gost
Sitasta nutna
22.03.2024 06:49

A Travici niste dali da pravi restoran sa vidikovcem i pogledom na grad, Štrand, Dunav, tvrđavu itd. To je njegova parcela. Sad je neko zauzeo i pravi zgrade. Dok ne propadnu u tunel.

Gost
Sedam izvora
22.03.2024 09:15

Na potezu KLIZISTA !

Gost
Mimos
22.03.2024 10:00

Investitori da grade onoliko spratova koliko ima kuca u kojoj su rođeni.

Gost
Ruža
22.03.2024 13:12

Tu treba da bude nešto što će svi moći da koriste. Nikako stambene zgrade. Sa te poljane iznad tunela je pogled na grad fantastičan. Lepši nego sa tvrđave. Treba da je na raspolaganju svima, a ne srećnicima koji imaju para tu da kupe stan.

Gost
Sale
23.03.2024 13:55

Sve će da se napravi,ali staza za auto sport koja je tu zabranjena nikad i nigde se neće napraviti

Povezane vesti