PREDSEDNIK OBIŠAO SREMSKI OKRUG Vučića u Mitrovici dočekalo više od 10.000 građana: Moj posao je da sačuvam našu decu (FOTO)

Foto: Kurir

I nad našom zemljom se nadvila velika opasnost, moraćmo da budemo odgovorni i ozbiljni. Potrebno nam je da sačuvamo mir, poručio je Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je bio u poseti Sremskom okrugu.

On je rekao da je Sremski okrug jedan od najrazvijenijih i da velikom brzinom napreduje. Najavio je dalja ulaganja u infrastrukturu u tom delu Srbije, kao i u zdravstvene i obrazovane ustanove. Predsednik je ocenio da se zbog situacije u svetu i nad našom zemljom nadvila opasnost, zbog čega moramo da vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku.

Foto: Kurir

U Donjem Tovarniku predsednika je dočekao veliki broj građana koji je potom razgovarao sa predstavnicima lovačkog udruženja Donji Tovarnik, udruženjem žena “Sunčev cvet” Donji Tovarnik, a potom i obišao mini zoo vrt. Predsednik je potom stigao u Staru Pazovu gde je opišao kompaniju “Moj slatkiš”.

U Inđiji je predesednik posetio proizvodni pogon kompanije “Plastik Gogić”, a u Rumi je obišao novi objekat PU Poletarac. Predsednik je u Šidu obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer.

Na kraju dana, predsednik Vučić je u Sremskoj Mitrovici govorio pred više od 10.000 građana.

Više od 10.000 građana dočekalo predsednika Vučića u Sremskoj Mitrovici: Moj posao je da sačuvam našu decu

Više od 10.000 građana dočekalo je predsednika Vučića u Sremskoj Mitrovici. Kada se predsednik pojavio, otpevana je himna Srbije “Bože pravde”, posle čega se Vučić obratio okupljenima.

– Mnogo puta sam bio u Sremskoj Mitrovici, ali nikada pred ovolikim brojem ljudi. Hvala vam – počeo je predsednik, pa nastavio:

– Govoriću o onome što se nadvilo i nad našom zemljom kao velika opasnost. Danas svi razumeju šta se u svetu zbiva.

– Danas sam dobio vest o nalogu za hapšenje ruskog predsednika Putina. Pokušaću da kažem kako će to da utiče na našu zemlju. Izvesno je da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba. Od toga što će u Rusiji naići na javni podsmeh, a nije to stvar za podsmeh, do toga da je Zapad ovim pokazao da će ići do kraja. To govori da će još mnogo vode proteći i Dunavom i Savom i Dnjeprom i Volgom dok se krvavi sukob ne zaustavi. Ovo govori da će i jedni i drugi ići do kraja, kao i da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na one koji nisu najoštrije okrenuti protiv Rusije. Šalju signal da svako ko čak i flertuje sa Putinom, snosiće teške posledice. Sasvim sam svestan situacije sa kakvom ćemo morati da se suočimo. Moraćemo još bolje da promišljamo svaki potez u budućnosti. Moraćmo da bude odgovorni i ozbiljni. Nismo daleko od izbijanja trećeg svetskog rata.

– Naš sveti zadatak je da gradimo Srbiju u gledamo svoja posla.

– Nisam bezdušan, ali moj posao je da budem čak i bezdušan da bih sačuvao našu decu, sada kada gine stotine hiljada ljudi.

– Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a do danas se još jednom okrenulo naopačke. Jasno je da će igrati do uništenja. Mi ovu našu zemlju i naroda što imamo, moramo da sačuvamo. To nam je jedini zadatak. Neka me psuju i jedni i drugi, i svi oni kojima su druge zemlje draže od Srbije. Zapamtite, imamo jednu zemlju – Srbiju – i moramo da je sačuvamo.

– Kažu, pobediće ovi ili oni. Za nas nema pobede. Za nas je jedino važno da u tome ne učestvujemo. Samo želimo mir, samo tražimo da nas ostave na miru, da nas ne uvode u nove sukobe. Ljudi, ne nasedajte na trikove. Imamo mi, izvinite na izrazu, mnogo budala u zemlji koji bi nas lako uvukli u sukobe.

– Sada nam je, više nego ikada, potrebna mudrost i potreban mir. Došao sam da vam govorim o onome što smo uradili, ali sada ne mogu… Trebalo je da govorim o bolnici, o novim investitorima… Da bismo sve to mogli da radimo, moramo da sačuvamo mir. Potrebno je da budemo jaki i da se suprotstavimo politici “lako ćemo”.

– Neki neodgovorni tipovi nam kažu da odustanemo od svega, da se sakrijemo pod sto kao što su oni radili. Pre 19 godina su nam isporučivali Srbe kao kilo mesa Hagu, te iste lažne patriote koji žele da slome kičmu slobodarskoj i slobodnoj Srbiji. Znamo šta su nam crvene linije i sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, a ne budalisanje jer samo tako možemo da ugrozimo budućnost.

– Uradićemo opštu bolnicu od 17.000 kvadrata jer smo vam to dužni. Stiže još invstitora za Šid, Irig i ostale opštine,a za sve to je potreban je mir i to ćemo očuvati.

– Kao da su svi poludeli, izvinite što tako kažem, nemate s kim normalno da razgovarate. Mir nam je preko potreban, da možemo da povećamo penzije, da možemo da damo porodiljama… Za to je potrebno da se ne mešamo u sukobe velikih.

– Srbija je danas jedna od retkih slobodarskih zemalja. Ponosam sam na to, jer vi ste se za to izborili. Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu politiku.

Posle ovih Vučićevih reči začule su se ovacije.

– Poslednjih nedelja ovi što su nam uništili zemlju i što su ćutali i na pogrom i na nezavisnost Kosova kažu da su ucenili Vučića. Ne mogu da me ucene. Znate zašto? Nemam nijedan račun u inostranstvu, nemam vile i kuće u inostranstvu, nemaju čime da me ucenjuju! Šta god radili, čuvaću Srbiju i od njih i od ovih spolja što hoće da je sruše.

– Neću da potpišem ništa! Ali hoću da razgovaram o normalizaciji odnosa, da možemo da razgovaramo jedni sa drugima.

– Mnogo smo jači nego što smo bili, ali rat nikome nije bio brat. Ovo vam govorim, ne kao da tražim podršku za izbore, već vam govorim očinski. Ja znam gde će da ide svet. Da spustimo loptu i da čuvamo svoju zemlju. Mnogo smo uradili ovde u Sremu, ali nam je ostalo još dosta da uradimo – vodovod, bolnice, vrtiće i škole, prugu… Moramo da gradimo. Sve to možemo da napravimo samo ako budemo čuvali mir, podrazumeva se, čuvajući i nacionalne interese.

– Koliko smo ratova imali u 19. i 20. veku, dajte da se sačuvamo rata u 21. veku.

– Danas je ovde s nama Ištvan Pastor, i cela Vlada Vojvodine. Molim i sve, Bošnjake, Rome, Rumune, Slovake… da sačuvamo mir i sačuvamo Kosovu i Metohiju.

– Daću sve od sebe da sačuvamo svaku našu kuću i svaku kolevku.

– Hvala vam za ovaj veličanstveni doček.

kurir.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Vladislqv Miča
17/03/2023 19:55

Predivan dan sa Predsednikom U Sremkom Okrugu i Sr.Mitrovici odlican govor.Živela Srbija,Živeo Aleksandar Vučić

Gost
SNS Uzivo
17/03/2023 20:38

Ima li kraja ponizavanju ovog jadnog naroda, mislim samo pitam? 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Aca izdaja
17/03/2023 20:42

A ja reko ovo je vest sa skupa desnicara ispred Predsednistva, bez autobusa i sendvica, bas sam naivan…

Povezane vesti