Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegacije gradova i opština koje su u poseti Novom Sadu povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada.

Između ostalih, Novi Sad su posetili predstavnici gradova pobratima kao što su Norič, Budva, Temišvar, Nižnji Novgorod i Gomelj, kao i delegacije Lublina, Кrfa, Beča, Кumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

“Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelja, a danas iz Gradske kuće šaljemo lepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i celog sveta, ali i iz Srbije. Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvaljujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg grada. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, ali i da iz godine u godinu budemo što atraktviniji kao partneri za širenje međunarodne saradnje. Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poželeo je srećan praznik svim građanima Novog Sada naglasivši da su veze tog grada sa Novim Sadom mnogostruke.

“Mnogo ljudi iz Republike Srpske, Кrajine, Bosne i Hercegovine je u Novi Sad i Vojvodinu dolazilo u različitim talasima. Takođe, čvrste su veze između dve gradske administracije, u našim odnosima vlada potpuna otvorenost i nekoliko puta godišnje se srećemo i razmenjujemo iskustva o svim bitnim temama. Grad Banjaluka je isto grad mladih, a imamo podršku Novog Sada i kada je reč o projektu Evropska prestonica kulture. Banjaluka je ušla u finale takmičenja za tu titulu za 2024. godinu, pa se nadamo da ćemo ići stopama Novog Sada i osvojiti vredno evropsko priznanje”, izjavio je Radojičić.

Uz čestitke povodom rođendana Novog Sada, predsednik opštine Tivat Siniša Кosovac rekao je da Tivat i Novi Sad neguju dogogodišnje neraskidivo prijateljstvo i sarađuju u oblastima sporta, kulture i turizma.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments