Претрага
Претрага
Close this search box.

PRETRES AUTOMOBILA Pogledajte kako policija kontroliše učesnike u saobraćaju (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs

Na mejl naše redakcije pristigla je fotografija i video pretresa automobila na Bulevaru Evrope. Ovo nije nova pojava, sve se radi po proceduri, a čitalac navodi da misli da je ovih dana pojačan intezitet pretresa u Novom Sadu i okolini.

Zakon Republike Srbije

Neposredno regulisanje saobraćaja na putevima obavlja se na osnovu svakodnevnog praćenja stanja, uočavanja poremećaja u odvijanju saobraćaja i pokazatelja o stanju bezbednosti saobraćaja, a vrši se stalno ili povremeno, na raskrsnicama ili drugim mestima na putu, radi ostvarivanja veće protočnosti saobraćaja i bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Video pretresa možete pogledati  ispod

Interevencija MUP

Član 40

Neposredno regulisanja saobraćaja obavlja se kao:

1) stalno regulisanja saobraćaja – svakodnevno, u određeno doba dana;

2) povremeno regulisanje saobraćaja – na mestima i u vreme očekivanog ili vanrednog povećanja saobraćaja na putevima i njegovog otežanog odvijanja (dani vikenda, sportske ili druge priredbe ili aktivnosti na putu, saobraćajne nezgode i sl.);

3) interventno regulisanje saobraćaja – neposredno regulisanje koje vrše policijski službenici na raskrsnicama ili drugim mestima na putu.

Stalno regulisanje saobraćaja utvrđuje se planom područne policijske uprave, odnosno saobraćajne policijske ispostave, odnosno policijske stanice.

Povremeno regulisanje saobraćaja utvrđuje se nalogom za izvršenje službenog zadatka ili upućivanjem policijskog službenika u određenom vremenskom intervalu na konkretnoj raskrsnici ili deonici puta.

Interventno regulisanje saobraćaja policijski službenik preduzima neizostavno u slučaju:

1) kada je neophodno da učesnici u saobraćaju neizostavno i bez odlaganja odstupe od propisanih pravila saobraćaja ili značenja saobraćajnih znakova;

2) hitnog sprečavanja ili otklanjanja prekida, zastoja ili usporenja saobraćaja (saobraćajnog toka);

3) vršenja uviđaja u skladu sa odredbama zakona, na mestu – deonici puta gde se dogodila saobraćajna nezgoda na putu;

4) ostalih situacija koje zahtevaju hitno i vanredno neposredno regulisanje u cilju obezbeđivanja veće protočnosti i bezbednog odvijanja saobraćaja.

Ko propagira nebezbedno ponašanje u saobraćaju, biće preduzete mere sankcije

-Povodom sve učestalijih objava na društvenim mrežama kojima se propagira neodgovorno i nebezbedno ponašanje u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se za svaku takvu objavu vrše provere i preduzimaju mere protiv lica koja sadržaje objavljuju”- stoji u objavi MUP-a.

nsuzivo.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
007
24.02.2024 14:26

Samo ste zaboravili da saobraćajna policija sme da zaustavi i da ona daju nalog za pretres vozila.
Vidim i da ovi plavci glume ludilo neko gde im je reflektujuci prsluk?
Na kom mora da piše SAOBRAĆAJNA POLICIJA

Gost
007
24.02.2024 14:30

A mogli bi se i oni krenuti kažnjavati, juče gužva u gradu i gospodu mrzi čekati u saobraćaju upalise rotaciju počeše blicati da se skonimo kada su prošli gužvu ugasise rotaciju i nastaviše dalje, sta je sa tim?

Gost
Dragisaspasojevic788@gmail.com
24.02.2024 14:49

Sramota , na sred ulice…..

Gost
Marko
24.02.2024 15:16

kakve veze ima pretres sa saobraćanim prekašajima i regulisanjem saobraćaja?

Gost
Vlada
24.02.2024 18:16

Ovo je Nelegalan Pretres Civila i Osoba,stim da je Putnicko Vozilo Zaustavljeno na Policijskom Dzipu su morale da rate Rotaciona Svetla,a ne na sirenu da im se staje,sta su ona veca Gospoda od nas Gradjana,Vi 1 postujte zakon da nasa deca imaju neki uzor nedaj Boze mom detetu da Pandur bude uzor l….nema dalje bahatosti policije novoga sad

Povezane vesti