Prezentacija Mentorskog programa za žene sa invaliditetom održaće se 14. februara, s početkom u 13 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Udruženje građanki FemPlatz i Ženska mirovna grupa Pančevo (ŽMIG) organizuju prezentaciju Mentorskog programa za žene sa invaliditetom u Srbiji, koji se u okviru programa “Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom“ realizuje uz podršku UN WOMEN, od septembra 2018. do juna 2019. godine.

Na prezentaciji će govoriti Marijana Jović i Maja Mirkov (ispred partnerskih organizacija koje realizuju program) i buduće mentorke Milesa Milinković, Svjetlana Timotić, Tatjana Stojšić Petković, Bojana Pavlović, Milica Knežević i Ljiljana Stevković.

Cilj Mentorskog programa za žene sa invaliditetom u Srbiji je da podrži žene sa invaliditetom za ostvarivanje prava, kroz osnaživanje, informisanje i vršnjačku podršku. Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.

Trenutno je u toku konkurs za mentorine, koji je otvoren od 6. do 20. februara i koji je namenjen devojkama i ženama sa invaliditetom iz cele Srbije, koje su zainteresovane da razvijaju svoje potencijale i uče iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom, mentorki. Nakon odabira mentorina, mentorke će realizovati individualne sastanke sa njima, informisati ih, osnaživati, prenositi svoja iskustva i na taj način omogućiti mentorinama da budu informisane o svojim pravima.

Informacije o konkursu za mentorine, kao i dodatne informacije o projektu.

Udruženje građanki FemPlatz radi u oblasti zaštite od diskriminacije i ostvarivanja prava žena i devojčica iz višestruko marginalizovanih grupa. Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG) od 2001. godine radi na razvijanju i afirmisanju kulture mira i nenasilja, i rodne ravnopravnosti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments