Piletina je meso kojim se da eksperimentisati na razne načine.
Ako ne znate šta da spremite za ručak, onda je piletina odličan i siguran izbor, pogotovo zbog specifičnog ukusa koji je odličan za kombinovanje sa sosevima, testeninom ili samo sa salatom.
Ali, ako biste isprobali nešto drugačije, a nemate mnogo vremena da potrošite na soseve i ostale priloge, onda je ovaj recept idealan za vas.
Caka koja će vam promeniti način pripreme piletine biće osvežavajuća promena. Ulepšaćete bilo koje jelo, uz samo malu promenu pripremanja ovog mesa.
Sastojci:
- 500 g piletine
- brašno
- puter
- maslinovo ulje
- 200 ml mleka
- so
- biber
- origano
Priprema:
Piletinu isecite na nekoliko tanjih listova i izlupajte je čekićem za meso. Zatim je uvaljajte u brašno sa obe strane.
U jedan dublji tiganj rastopite tri kašičice putera i ne brinite ako izgleda kao da je mnogo, jer nećemo rizikovati da piletina zagori. Dolijte malo maslinovog ulja, jer će to doprineti ukusu piletine. Zagrejte na srednjoj vatri i ostavite piletinu da se prži.
Kada meso dobije zlatnu boju, pridružite joj 200 mililitara mleka. Dodajte soli po ukusu, zatim i malo bibera i za kraj origano.
Preklopite tiganj i ostavite da se piletina krčka 15 minuta. Zatim je izvadite iz tiganja i servirajte.
Prijatno!
telegraf