Četvrti po redu 21114 – Film fest na Novom naselju, održaće se od 6. do 9. septembra na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada. Pored bogatog filmskog programa, kao i radionica, ovogodišnji festival trajaće jedan dan duže i imati jedan bioskop na otvorenom više.

Program festivala između ostalih čine filmovi:

  • Muškarci ne plaču – Režija: Alen Drljević, uloge: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović;
  • Grande Punto – Režija: Vanja Hovan, uloge: Slobodan Ćustić, Milivoje Obradović, Sergej Trifunović;
  • Godina majmuna – Režija: Vladimir Blaževski, uloge: Igor Angelov, Bereda Reshit, Marija Kohn;
  • O bubicama i herojima – Režija: Petar Pašić, uloge: Slobodan Ninković, Bojan Dimitrijević, Zoran Cvijanović.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program i satnica ovogodišnjeg 21114 – Film festa dostupan je na OVOM LINKU.

Novina ovogodišnjeg festivala je selekcija kratkometražnih filmova, prijavljenih putem konkursa Novog kulturnog naselja, od strane autora iz regiona. Publika će imati priliku da izglasa omiljeni film iz ove selekcije koji će osvojiti Specijalnu nagradu publike, i ne tako lak zadatak s obzirom na izuzetan broj pristiglih kvalitetnih filmova.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, kao i dugogodišnjih prijatelja festivala.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana. Građani će tako i ove godine imati prilike da u najvećem delu Novog Sada pogledaju najaktuelnija filmska ostvarenja regionalne kinematografije, kao i nekoliko međunarodnih filmskih festivala, a sve u cilju višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments