Promocija knjige “Nasamo s Milanom Konjovićem”

       

Promocija knjige Nasamo s Milanom Konjovićem akademika Mira Vuksanovića biće održana u sredu, 26. septembra, u 19 sati u Galeriji Matice srpske.

Pozdravnu reč uputiće Stevan Pilipović, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu, dok će o knjizi govoriti akademik Vladimir S. Kostić, predsednik SANU, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i akademik Miro Vuksanović, autor knjige. Odlomke iz knjige će kazivati dramski umetnik Lazar Jovanov.

Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Milana Konjovića, slikara i akademika, Srpska akademija nauka i umetnosti, Ogranak SANU u Novom Sadu i Galerija Matice srpske priređuju svečanu promociju knjige o slikaru i akademiku Milanu Konjoviću.

Na promociji će biti otkriveno o čemu su to ‘nasamo’ razgovarali Milan Konjović i Miro Vuksanović, koji je na književni način zabeležio slikareva kazivanja o životu, zemlji, ljubavi, patnji, ženi, zavičaju, Somboru, pozorištu, likovima na portretima, knjizi Lazara Trifunovića i drugim temama.

Knjiga sadrži i esejističke i pripovedačke tekstove Mira Vuksanovića koji su nastajali u periodu od 1978. do 2018. godine.

Recenzent knjige je akademik Dinko Davidov, a izdavač Pravoslavna reč iz Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments