Претрага
Претрага
Close this search box.

Prvi čovek Grada Đurić na obeležavanju Dana osoba sa invaliditetom: Hoću da delima i postupcima gradimo Novi Sad, da svako od nas da doprinos zajednici (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležen je u Kulturnoj stanici “Eđšeg”, gde su se predstavili učenici SOŠO “Milan Petrović” i Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu “Sunce”, koji su upriličili program. Programu je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Obeležavanjem samo jednog dana ne može se doći do cilja kojem zajednički treba da težimo. Svako od nas, svakog dana, treba da spremi ka tome da doprinosi zajednici, dobije šansu da dostigne svoj puni potencijal i bude najbolja verzija sebe. Hoću da delima i postupcima gradimo Novi Sad, našu zajedničku kuću. Na tom putu jasno je da osobe sa različitim vrstama kvaliteta nailaze na različite prepreke. Tu smo da preko različitih resora, i planski, učinimo naš grad mestom bez barijera. U ovoj 2023. godini izdvojeno je devet miliona dinara za sportsku organizaciju osoba sa invaliditetom. Dom zdravlja na Limanu predstavlja primer pristupačnosti osoba sa invaliditetom, a posebno ističem stomatološku stolicu. Zahvalni smo i društveno odgovornim kompanijama koje doniraju sredstva, pa je tako kompanija NIS donirala ginekološku stolicu prilagođenu osobama sa invaliditetom. Na semaforima se poslednjih deset godina postavljaju uređaji za slepe i slabovide sa zvučnim signalom- istakao je Đurić i dodao da je ponosan što je Novi Sad lider u regionu u pružanju usluga socijalne zaštite.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi Sad je i prvi grad u Srbiji u kojem je otvorena prva kancelarija za osobe sa invaliditetom, koja uspešno funkcioniše čitavu deceniju.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti