Претрага
Претрага
Close this search box.

RADILO SE PUNOM PAROM U NOVOM SADU: Od domova zdravlja do novih saobraćajnica – VIŠE DESETINA realizovanih projekata u 2023. godini (I deo)

Foto: Gradske info

Grad Novi Sad je u 2023. godini uspeo da realizuje preko 20 infrastrukturnih projekata, ali i da započne skoro desetinu novih, koji će biti finalizovani tokom 2024. godine.

U nastavku predstavljamo prvih 10 kompletno završenih projekata u tekućoj godini.

1.RASKRSNICA BULEVAR CARA LAZARA I FRUŠKOGORSKE ULICE – izgradnja kružne raskrsnice sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem

Foto: Grad Novi Sad

Radovi na “turbo” kružnoj raskrnici započeti su u decembru 2022. godine, a raskrsnica je puštena u rad tačno pola godine nakon toga.

Ovim projektom je obezbeđeno 775 metara atmosferske kanalizacije, 653 metara saobraćajnice, 306 metara pešačke staze, 308 metara biciklističke staze, 31 parking mesto, jedan semafor i 10 stubova javnog osvetljenja.

Vrednost investicije je 343,3 miliona dinara.

2.IZGRADNJA DOMA ZDRAVLJA NA VIDOVDANSKOM NASELJU

Foto: Grad Novi Sad

Vidovdansko naselje je u tekućoj godini dobilo kompletno opremljen dom zdravlja, čija je vrednost 207 miliona dinara.

Objekat novog doma zdravlja se proteže na 1.045 m2 i izgrađen je na dve etaže. Radovi su finalizovani u junu 2023. godine.

3. Između ULICA ALEKSANDRA NEVSKOG I EMANUILA JANKOVIĆA U NOVOM SADU– izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom

Foto: Grad Novi Sad

Prostor između ulica Aleksandra Nevskog i Emanuela Jankovića pretvoren je u urbani deo izgradnjom saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom.

Radovi su trajali ukupno 3 meseca. Za to vreme je urađeno 86 metara saobraćajnice,950 metara pešačke staze, 85 metara fekalne kanalizacije, postavljeno 14 stubova javne rasvete i obezbeđeno 40 parking mesta.

Iz budžeta grada je za ovu namenu izdvojeno 29,6 miliona dinara.

4. OBJEKAT BIO-SENS produžetak Ul.Dr Zorana Đinđića: Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom

Foto: Grad Novi Sad

U aprilu 2023. godine ulica Zorana Đinđića je produžena izgradnjom saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

Predmetom ugovora je izgrađeno 298 metara saobraćajnice, 279,8 metara fekalne kanalizacije, 299,74 metara vodovodne mreže, postavljeno je 19 stubova javne rasvete i napravljeno 36 parking mesta. Vrednost radova je 104 miliona dinara.

Otvaranjem Naučno-tehnološkog instituta BioSens u Novom Sadu otvorena je nova era naučno-istraživačkog rada u Srbiji.

5. ULICA KRALJEVIĆA MARKA OD BULEVARA KRALJA PETRA PRVOG DO BULEVARA JAŠE TOMIĆA U NOVOM SADU – izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrstrukturom

Foto: Grad Novi Sad

Novembra prošle godine otpočeti su radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrstrukturom u ulici Kraljevića Marka.

U maju 2023. godine kompletno je završeno 475 metara saobraćajnice, 950 metara pešačkih staza, 267,49 metara fekalne kanalizacije, 18 stubova javne rasvete i 102 parking mesta. Ovi radovi su koštali ukupno 133 miliona dinara.

6. ULICA KRAJIŠKA U PETROVARADINU – izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom

Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad je pre ugovorenog roka završio radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Krajiškoj ulici u Petrovaradinu, na deonici od Ulice Tome Maretića do Bukovačkog puta.

Ulica Krajiška dobila je novi kolovoz, proširenjem na 5 metara u dužini od 674 metara, čime je  omogućen dvosmerni saobraćaj u celoj dužini ulice. Takođe, u većem delu ulice izgrađene su obostrano pešačke staze u dužini od 1.149 metara. Kako bi kretanje pešaka bilo što bezbednije, na mestima pešačkih prelaza postavljene su platforme za umirenje saobraćaja.

Vrednost radova je bila 158,3 miliona dinara.

7.HRAM U BEGEČU – parterno uređenje sa pratećom i javnim osvetljenjem

Foto: Grad Novi Sad

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije prošlog decembra započela je radove na parternom uređenju porte Hrama Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Begeču. Radovi su obuhvatili izgradnju replike postojeće ograde, popločanje staza i njihovo osvetljenje, hortikulturno uređenje prostora i izgradnju savremenog dečijeg igrališta.

Vrednost radova na parternom uređenju oko Hrama u Begeču iznosi 38,9 miliona dinara, a završetak radova, u skladu sa ugovorenim rokom od 180 kalendarskih dana, ispoštovan je juna tekuće godine.

8.UREĐENJE BLOKOVSKIH POVRŠINA SA PRATEĆOM INFRASTRUKTUROM – Blok Bate Brkića

Foto: Grad Novi Sad

Uređenje bloka Bate Brkića obuhvatilo je izgradnju novih 105 parking mesta, 276 metara saobraćajnica, 345 metara kanalizacione mreže, 59 metara vodovodne mreže, 35 novih stubova javne rasvete kao i pešačkih staza.

Ukupna vrednost radova iznosila je 51 miliona dinara kojom je obuhvaćena prva i druga faza radova.

9.ULICA ILARIONA RUVARCA– izgradnja parkinga sa pratećom infrastrukturom

Foto: Grad Novi Sad
Izvedeni su radovi na izgradnji parkinga sa pratećom infrastrukturom u Ulici Ilariona Ruvarca.

Projektom je izgrađeno 26 upravnih parking mesta za putnička vozila, od čega su dva mesta predviđena za osobe sa invaliditetom. Na svakom četvrtom parking mestu ostavljen je prostor za sadnju drveća

Pitanje odvodnjavanja atmosferskih voda rešeno je izgradnjom 55,5 metara atmosferske kanalizacije. Sa saobraćajnih površina se oticaj vrši preko dva novoprojektovana slivnika, odnosno odvođenjem krakom atmosferske kanalizacije u postojeću kanalizaciju u Ulici Ilariona Ruvarca.

Vrednost radova:9,2 miliona dinara

10. ULICA LAZE NANČIĆA –Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom

Foto: Grad Novi Sad

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u aprilu 2023. godine je počela radove na infrastrukturnom opremanju dela ulice Laze Nančića.

Izgrađene su saobraćajnice u dužini od 360 metara, fekalne i atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže, a postavljeno je i 14 stubova javnog osvetljenja.

Uskoro sledi drugi deo teksta, gde će biti predstavljeni ostali infrastrukturni projekti Grada koji su kompletno završeni u 2023. godini.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ime moje
05.12.2023 17:37

Samo betončina, sumnjivog kvaliteta i tri puta preplaćena za stranačke lešinare!!!
Nijedan park, ništa za našu decu, samo pare za vašu decu – otete od nas! A decu lečimo SMSovima

Povezane vesti