Regionalna književna konferencija “Book Talk” počinje 27. septembra, kada će napuniti svoju petu godinu postojanja. 

Od 2015. godine, u Novom Sadu se održava ova regionalna književna konferencija, posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu održavanja, odnosno po tri galerije: Galerije Matice srpske, Spomen – zbirke Pavla Beljanskog, a od prošle godine i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Svake godine program konferencije je opširniji, kao i teme o kojima se razgovara kroz panele, a traži najbolje rešenje kroz studije slučaja.

U sklopu programa konferencije “Book Talk 2019” planirano je 12 panela i pet predavanja.

Dani posvećeni knjigoljupcima: “Nedelja knjige” u autobusima GSP-a

Konferenciju Book Talk dočekujemo uz tradicionalni propratni program, kao što je nedelja knjige u autobusima GSP-a, koju sprovodi kompanija Color Media Communications.

U pitanju je deljenje knjiga u gradskom prevozu koje će deliti volonteri i volonterke na tačno određenim linijama u određeno vreme.

Dakle, putnici koje volonteri u ponedeljak, utorak, sredu i četvrtak (23, 24. 25 i 26. septembra) između 13 i 16 časova zateknu sa knjigom na nekom od stajališta gde se ukrštaju brojne gradske i prigradske linije (ispred Bazara, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace), ili u autobusima na linijama 3, 5, 7 i 8, na poklon će dobiti novu knjigu.

Akcija se organizuje četvrtu godinu zaredom.

Organizator Konferencije #BookTalk2019 je udruženje “HBO Color Media Events“, a projekat sufinansiraju Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments