Претрага
Претрага
Close this search box.

Ružić: Predlog mera protiv nasilja u školama do 20. decembra – prevencija će biti pojačana!

Foto: Goran Šurlan/RAS SRBIJA
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je za danas predviđena prva sednica radne grupe tog ministarstva za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama.

Ružić je napomenuo da će novi tim do 20. decembra imati rok da utvrdi manjkavosti i predloži izmene u dosadašnjoj praksi”.

-Radna grupa će okupiti sve relevantne aktere: eminentne stručnjake za borbu protiv nasilja, psihologe i pedagoge s velikim radnim iskustvom iz školske i kliničke prakse, predstavnike resornog ministarstva, prosvetnih sindikata, društva direktora škola, udruženja roditelja – rekao je Ružić za Politiku.
Kako je naveo, idealnog rešenja nema, ali trudiće se da iznađu ona koja će smanjiti nasilje.
– Prevencija će biti pojačana, još ne znamo da li će se kazne pooštravati, zato se formira radna grupa, da vidimo da li postoji potreba da u nekom segmentu pooštrimo sankcije u odnosu na pravni okvir koji već postoji – rekao je Ružić.
Foto: Škola “Kiber One”
Dodajmo da će danas Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Sada realizovati Program senzibilisanja profesionalaca u ustanovama obrazovanja i vaspitanja za postupanja po prijavama nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije.
Obuci nadležnih školskih službi u OŠ “Ivan Gundulić” prisustvovaće članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, kao i predstavnici šest novosadskih škola, direktori, sekretari, zaposleni u školskim službama i predstavnici Gradskog učeničkog parlamenta.
Politika

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Neko
29.11.2022 19:26

Treba pozvati i direktorku OŠ “Dušan Radović” jer je u toj školu svakodnevno nasilje bar u jednom od tri objekta. Ništa se ne preduzima.

Last edited 1 Godina Ranije by Neko

Povezane vesti