Saobraćaj u gradu i okolini odvija se usporeno, ali prema rečima nadležnih u Zimskoj službi JKP ’’Put’’, trenutno nema zastoja i sve trase su prohodne.

Sve deonice su prohodne i na sremskoj strani.

Iz JKP ’’Put’’ poručuju da je trenutno na terenu 45 jedinica Zimske službe, koje su i sinoć bile na ulicama grada i okoline. Pored trasa 1. prioriteta, čiste se i putevi 2. i 3. prioriteta, kako bi do sutra ujutru sve bilo očišćeno i kako bi se sprečila moguća poledica zbog izuzetno niskih temperatura.

 ’’Ekipe Zimske službe će i sutra posipati so kako bi se sprečila poledica, ali na tako niskim temperaturama ne može se prognozirati koliko će to biti delotvorno’’, rečeno je u Zimskoj službi JKP ’’Put’’.

Zimska služba „Gradskog zelenila“ sa 145 radnika i 30 vozila mehanizacije od jutros u 5 časova nalazi se na terenu.

”Dok traje ledeni talas svi resursi preduzeća stavljeni su na raspolaganje Zimskoj službi. Sneg se uklanja sa autobuskih stajališta, sa staza u parkovima, Petrovaradinske tvrđave, gradskih trgova i prilaza mostovima’’, kažu u Gradskom zelenilu.

Svi autobusi GSP-a saobraćaju bez planski otkazanih polazaka, osim do Grabova. Aubuski prevoz je usporen zbog vremena, a malo je teže na sremskoj strani, poručuju iz JGSP Novi Sad.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača u Novom Sadu je 9cm, a u toku noći palo je 3cm snega.

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments