Foto: facebook.com

„Povodom izjave na portalu lista Danas u kojoj redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka, ali ne i direktor Departmana za arhitekturu i urbanizam, Darko Reba ističe da će planirani most izazvati negativne urbanističke efekte, Fakultet tehničkih nauka se oseća obaveznim da istakne da ovo nije, niti će biti zvaničan stav Fakulteta“, navodi se u demantiju FTN-a.

Kako su istakli, profesori na njihovom fakultetu imaju puno pravo da iskažu svoje stavove kao građani, ali to su njihovi lični stavovi, a ne stavovi Fakulteta tehničkih nauka.

„Fakultet tehničkih nauka oblikuje i edukuje mlade generacije, služi naučno-stručnim potrebama privrede i kao de šireg obrazovno-naučnog sistema, predstavlja pokretačku snagu razvoja društva. Kao takva institucija, FTN se drži objektivnosti i nikada ne pokazuje pristrasnost niti donosi zaključke bez obimnih kvalitativnih i kvantitativnih istraživanja“, ističu sa FTN-a.

Povodom teksta koji je jutros objavljen na portalu Danas pod naslovom „Urbanisti protiv mosta na Šodrošu: Nov projekat stvara buku i deli naselja napola“, reagovao je Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, koji navodi da stavovi koje je izneo njihov kolega, profesor Darko Reba, „nisu i neće biti zvaničan stav Fakulteta“.

danas.rs/nsuzivo.rs

 

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
28/10/2022 23:54

Vala nije ni moglo drugacije u komunjarskoj drzavi… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Johno
29/10/2022 01:52

Pa on nije rekao da je to stav FTNa nego stav struke. A covek je strucan da kazd da se ne slaze. To nije njegov licni stav, nego stav zasnovan na legitimnom znanju i iskustvo u STRUCI!

Djurica
29/10/2022 17:36

Bilo bi lepo kad bi neko pokazao plan mosta ucrtanog kako sad svi pricaju pre 50 godina i uporedio ga sa sadasnjim.