Претрага
Претрага
Close this search box.

Šef kabineta gradonačelnika, Žarko Mićin oglasio se na svom instagram profilu o jučerašnjim protestima u Novom Sadu: Događaji nisu bili spontani, nego veoma dobro organizovana akcija

Foto: twitter.com

Žarko Mićin, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića oglasio se na svom instagram profilu o jučerašnjim protestima i njegovu objavu vam prenosimo u celosti.

Nakon laži i spinovanja koje od juče plasiraju neki mediji moram da kažem par reči radi istine jer sam bio u centru jučerašnjih strašnih zbivanja.

Događanja juče nisu bila spontana nego unapred smišljena i vrlo dobro organizovana akcija.Deo kvaziekologa je došao sa namerom da napravi incident i nasilje i neko ih je jako dobro podučio kako da budu profesionalni demonstranti. Zaštitne ograde nisu gurali nego vukli i dizali kako bi ih razdvojili. Kada su prvi put probili kordon to su uradili tako sto su su svi gurali jedni druge. Nekoliko njih je prilazilo policiji i obezbedjenju i udaralo ih pesnicama na kvarno odmah se povlačili ka unutra a ostali su ih štitili.

Jedan od njih je oteo policajcu štit i to znalački tako sto ga je spustio dole i onda povukao i zatim ga udario pesnicom. Otimanje štita demonstrati inače rade kako bi probili kordon i ponizili policiju i ovi su to vrlo dobro znali. Inače policije u uniformi i opremi nije ni bilo dok demonstranti nisu probili zaštitnu ogradu i napali obezbeđenje. Laž je da su policija i obezbeđenje primenjivali prekomernu silu jer osim guranja i zadržavanja pipnuli nikog nisu dok im nisu bili ugroženi životi što sam lično imao prilike da se uverim, a i tada je to bio minimum sile u odnosu na silu koju su trpeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mićin Žarko (@zarkomicin)

Laže @radomir.lazovic da su ga oborili na zemlju a i @danas.rs laže da je udaren pesnicom jer samo je držan i sproveden van ograđenog prostora što se vidi na snimku. Količina mržnje jednog dela lažnih ekologa prema gradonačelniku je prosto nenormalna jer u jednom momentu kroz ograđeni prostor je prošao policajac koji liči na gradonačelnika i onda su podivljali sa brutalnim uvredama i pokušali opet da probiju kordon. Ne mogu da zamislim šta bi bilo da su probili kordon kada je zaista gradonačelnik dolazio. Čujem pitaju neki šta sam radio tamo, pa bio sam tamo da autoritetom svoje funkcije pokušam da smirim strasti što sam činio i prošli put kada sam se susreo sa njima i zato što lično ne mogu da dozvolim da zbog drugačijeg mišljenja neko napadne Miloš Vučevića koji je srce i dušu dao da naš #novisad bude bolje mesto za život svih pa i ovakvih koji ga vređaju i napadaju.

foto FoNet Milica Vučković

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti