STIGLO PROLEĆE U SRBIJU? DANAS 17 STEPENI: Vikend obasjan suncem, a evo kakvo vreme nas čeka sledeće nedelje!

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Minimalna temperatura od -4°C u Požegi do 7°C u Beogradu, a maksimalna od 13°C u Dimitrovgradu do 17°C u centralnim predelima.

U Srbiji toplo za ovo doba godine i preovlađujuće suvo. Samo je ujutru moguća kratkotrajna kiša na istoku Vojvodine. Oblačnost odlazi na istok ka Rumuniji i u ostalom delu dana svugde suvo uz sunčane intervale i malu do umerenu oblačnost. Vetar slab zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -4°C u Požegi do 7°C u Beogradu, a maksimalna od 13°C u Dimitrovgradu do 17°C u centralnim predelima. Uveče suvo uz temperaturu u 22h od 4°C do 10°C.

U Beogradu toplo za ovo doba godine i preovlađujuće suvo uz sunčane intervale i umerenu oblačnost. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko 7°C, a maksimalna do 16°C. Uveče suvo, a temperatura u 22h oko 10°C. U Nišu toplo za ovo doba godine i preovlađujuće suvo uz sunčane intervale i malo oblaka. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko 2°C, a maksimalna do 15°C.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Užičkom regionu ujutru slab mraz, a tokom dana toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima i malo oblaka. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -4°C do -1°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i relativno toplo, najviše do 9°C na 1000 mnv uz topljenje snega tokom dana.

U Novom Sadu toplo za ovo doba godine uz prolaznu oblačnost ujutru. Tokom dana sunčani intervali uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 8°C.

U Subotici toplo za ovo doba godine uz prolaznu oblačnost ujutru i moguću poneku kap kiše. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Vetar umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 14°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 7°C.

Vreme narednih dana

U nedelju takođe toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima. Popodne dolazi do naoblačenja na severu Vojvodine koje će usloviti kišu krajem dana po Vojvodini, a u noći ka ponedeljku i u centralnim predelima Srbije. Vetar slab zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -2°C do 7°C, a maksimalna od 14°C do 17°C. Uveče kiša po Vojvodini koja se premešta ka jugu, a u ostalim predelima suvodo ponoći. Temperaturu u 22h od 5°C do 10°C. U ponedeljak malo hladnije sa prolaznom kišom na jugu Srbije, a u planinama iznad 900 mnv sa snegom koji brzo prestaje. Na severu Srbije nastupa razvedravanje već u toku jutra, a sredinom dana se tazvedrava i u centralnim predelima. U utorak i sredu pretežno sunčano i znatno toplije od proseka, u toku dana oko ili malo iznad 15°C. U četvrtak na petak je moguće naoblačenje sa kišom.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti