Претрага
Претрага
Close this search box.

STIPENDIJE, BESPLATNE MATURE, UDŽBENICI, NOVA INFRASTRUKTURA Pregršt pogodnosti koje nosi život u opštini Beočin, a evo u čemu su PIONIRI (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

Uz rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu, pokretanje kapitalnih projekata i renoviranje gotovo svih škola, Opština Beočin je jedna od manjih sredina koja je u kratkom periodu zabeležila veliki razvoj i privukla pažnju javnosti po dobrim programima podrške deci i porodicama.

U ovoj opštini, nadomak Novog Sada, koja prema poslednjem popisu broji 13.875 stanovnika pohađanje vrtića za najmlađe sugrađane je potpuno besplatno, a za sve osnovce su obezbeđeni i besplatni kompleti udžbenika koji se finansiraju iz lokalnog budžeta.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

U protekle dve godine je uloženo čak 265.293.099 dinara u putnu infrastrukturu, asfaltirano je 29 ulica u dužini od oko 15 kilomatara, a ovih dana se radi u Rakovcu i Šakotincu na rehabilitaciji i asfaltiranju ulica koje su bile u lošem stanju. Završetkom radova u ulici Cara Lazara u Rakovcu koja je asfaltirana u dužini od 1.062 metara ,biće završena peta ulica na teritoriji mesne zajednice Rakovac koja je asfaltirana u protekle dve godine, a završena je i deonica lokalanog puta Sviloš-Grabovo.

U ovom periodu u Rakovcu je urađeno oko 4 kilometra puta, u ulicama: Nikole Pašića u dužini od 720 metara, a vrednost ulaganja je 22.252.749 dinara, Stanka Paunovića Veljka, u dužini od 980 metara, vrednost ulaganja 10. 643.232 dinara, Svetosavska ulica, u dužini od 500 metara, vrednost ulaganja je 10. 643.232 dinara, Karađorđeva ulica, u dužini 825 metara, vrednost ulaganja 12.8 miliona dinara.

U Rakovcu je takođe završen projekat izgradnje fiskulturne sale u školi, rekonstruisano je sportsko igralište u školskom dvorištu, a najavljena je postavka dečijeg igrališta u parku u blizini škole i vrtića. U narednom periodu plan lokalne samouprave je da pored asfaltiranja reši i višegodišnje pitanje kanalizacione mreže za stanovnike Starog Rakovca.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

Pored izgradnje međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru, u planu je i opremanja nove industrijske zone koja će se prostirati na površini od 15,38 hektara. Rekonstrukcija i dogradnja fabrike vode je započeta prošle nedelje. U planu su projekti za izgradnju dva nova vrtića na teritoriji opštine, završetak rekonstrukcije zavičajnog muzeja u Čereviću, rekonstrukcija centralnog trga u Beočinu, realizacija projekata kanalizacione mreže u Rakovcu, nastavak  izgradnje dečijih igrališta.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

Opština Beočin istakla se kao pionir, drugu godinu zaredom

Beočinski maturanti imaju pokrivene troškove maturske večere koje snosi opština.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

Opština Beočin, obezbedila je investiciju od čak 36.200.000 dinara za nabavku novog grejnog kotla, a grejnu sezonu su dočekali spremni i nije bilo prekida u isporuci toplotne energije.

Opština Beočin ulaže u škole i u obrazovanje

Radovi na rekonstrukciji završeni su u sedam škola i to u Beočinu, Rakovcu, Beočin selu, Čereviću, Suseku, Svilošu i Lugu. Očekuje se i realizacija nabavke školskih ormarića za učenike, ali i završetak rekonstrukcije krova najvećeg školskog objekta OŠ “Jovan Grčić Milenko” u Beočinu, gde su radovi u toku.

U opštini Beočin su besplatni udžbenici za sve osnovce već dve godine u primeni, a ovo će biti treća školska godina da lokalna samouprava snosi troškove nabavke udžbenika. Lokalna samouprava je iz budžeta u ovoj godini izdvojila 12 miliona dinara za nabavku udžbenika.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

Opština nagrađuje učenike koji su dobitnici Svetosavskih povelja sa po 25 hiljada dinara, obezbeđeno je stipendiranje srednjoškolaca i studenata, a troškovi prevoza se sufinansiraju.

Foto: Ustupljene fotografije/Ilustracija

U novogodišnjem periodu uvedena je lepa novina, a to je da su sva deca u beočinskim vrtićima dobila i novogodišnje paketiće od Opštine Beočin.

Beba Ema prva dobila novčanu nagradu

Opština Beočin je ove godine prvi put uspostavila praksu darivanja novčanom nagradom prvorođene bebe u jednoj kalendarskoj godini, a ove godine je to bila devojčica Ema koja je dobila novčanu nagradu Opštine Beočin u iznosu od 89.956 dinara.

Divlje deponije izazovi

U ovoj godini je očišćeno četiri kritične deponije od kojih su dve u Beočinu, jedna u Rakovcu i jedna u Lugu.

Takođe, opština Beočin podržala je rad 29 udruženja sa ove teritorije, što je za četiri više u odnosu na proteklu godinu. Za ovu namenu je izdvojeno 2.5 miliona dinara,  Za udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti namenjen je budžet od 1.5 milion dinara. U Beočinu je deci, ali i publici besplatno- pohađanje folklora, razne sekcije, ali i izložbe i predstave koje realizuju udruženja.

M.L.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Кисели
02.06.2024 03:17

Општина Беочин вредни Сремци нису се дали усташама, комунисти и демократе их цедили до лудила. Ова власт их препорађа, тешко је то али иде

Povezane vesti