Претрага
Претрага
Close this search box.

STOTINE RADNIKA MOGLO BI DA BUDE UPOSLENO U GRADNJI NA PROSTORU STAROG BRODOGRADILIŠTA Josip Modić: Sindikat će uvek podržavati planove gde će biti uposleni naši radnici, oni rade TEŽAK POSAO kako bi celom DRUŠTVU bilo BOLJE

Foto: Wikimedia Commons

Prema podacima Privredne komore Srbije, naša zemlja nekada je imala deset brodogradilišta. Sada radi pet, a samo jedno u domaćem vlasništvu. U Novom Sadu, na ranom uvidu, našao se plan revitalizacije prostora starog brodogradilišta, izgrađenog 1950. godine, ali neuspelo privatizovanog 2010. i izbrisanog iz registra Agencije za privredne registre.

Kao jedan od stubova odbrane ovih planova jeste Sindikat radnika građevinarstva i Industrije građevinskog materijala. Josip Modić, ispred sindikata, napomenuo je za NS Uživo da bi na prostoru predviđenim za gradnju, na 6,40 hektara od 22,43 hektara prostora brodogradilišta, moglo biti direktno uposleno u narednih nekoliko godina više stotina građevinskih radnika, a indirektno i nekoliko hiljada.

-Velika podrška bi bila i za zaposlene u domaćoj Industriji građevinskog materijala, iz čijih fabrika bi bila kupljena velika količina materijala. Obzirom da u ovom građevinskom preduzeću imamo sindikalnu organizaciju, želimo da ukažemo na značaj ove kompanije i njihovih radnika, kako za građevinsku industriju, tako i za celokupnu privredu. Sa hiljadu svojih radnika, i nekoliko hiljada koje upošljavaju kao podizvođače, zauzimaju visoko mesto na lestvici najuspešnih građevinskih kompanija, ne samo kod nas nego i u regionu.

Foto: dnevnik.rs

U poslednjih nekoliko godina oko 140 miliona evra ovo preduzeće uplatilo je na račune lokalnih samouprava, pokrajine i republike, kroz poreze, doprinose i takse za komunalno opremanje, kao i na desetine miliona evra na račune domaćih kompanija Industrije građevinskog materijala i drugih povezanih grana.

Ako ne podržimo rad naših građevinskih kompanija i pokušamo da sprečimo gradnju i stvaranje nove vrednosti, pitanje je ko će nam u narednom periodu puniti budžet, od kojih novaca će se isplaćivati penzije, graditi obdaništa, škole, bolnice, ocenjuje naš sagovornik.

Foto: Screenshot YouTube kanal9tvns

-Hrvatska, Slovenija, Austrija, kao i sve druge zapadne zemlje na sve načine privlače naše radnike, ali i komplet građevinske kompanije omogućavajući im pristup atraktivnim lokacijama, kako bi gradili i kod njih plaćali poreze i ostale naknade. Razumemo političku borbu i ne mešamo se u to, ali molimo i upozoravamo sve učesnike u politici da to ne rade preko leđa ljudi koji rade težak posao kako bi celom društvu bilo bolje, pa i onima koji žive od rada radnika u realnom sektoru, a protive se njihovom radu. Sindikat će uvek podržavati planove gde će biti uposleni naši radnici- zaključio je Modić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
27.01.2024 07:18

Usposlićete, hoćete, ali Turke, Kurde, Rumune, Sirijce i Alžirce. Da vam rmbaju za male pare, pa i to.da im ne platite kao one Indijce koji su radili na pruzi kod Karlovaca i Čortanovaca

Gost
SNS Uzivo
27.01.2024 11:09

Kradja epskih razmera! 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Slobodan
27.01.2024 16:28

Odakle se ti sad pojavi u ime Sindikata????

Povezane vesti