Претрага
Претрага
Close this search box.

STRUČNA LICA ANGAŽOVANA NA SANACIJI KLIZIŠTA U KAMENIČKOM PARKU

Foto: Ustupljena fotografija

Klizište koje se aktiviralo u Kameničkom parku trenutno je u stanju mirovanja, a deo parka koji je narušen ovim klizištem je zatvoren za posetioce.

Grad Novi Sad, kao i sve nadležne gradske i pokrajinske službe rade na ispitivanju pojave klizišta u Kameničkom parku, ali i definisanju adekvatnih stručnih mera za sanaciju klizišta, te očuvanja ovog Parka prirode.

Trenutno se realizuju aktivnosti u okviru sprovođenja geotehničkih i geomehaničkih istražnih radnji na području šireg pojasa nestabilne padine koja obuhvata i Kamenički park. Angažovana stručna lica imaju zadatak da sveobuhvatno i detaljno istraže razloge pojave klizišta i predlože adekvatne mere za sanaciju.

Foto: Ustupljena fotografija

Proces istražnih radnji i merenja je složen proces za koji je potrebno odgovarajuće tehnološko vreme, kako bi zaključci i predložene mere sanacije bile delotvorne i trajne.

Grad Novi Sad će o stanju klizišta u Kameničkom parku redovno obaveštavati građane, kako bi se osigurali bezbednost i sigurnost svih posetilaca parka, ali i stanovnika koji žive duž područja nestabilne padine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti