Претрага
Претрага
Close this search box.

Studenti očekuju pravičnu odluku Etičke komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, u protivnom sledi nastavak blokade fakulteta

Foto: Vojvodina uživo

Etička komisija Filozofskog fakulteta zasedala je danas i sa većinom glasova donela odluku da ne uzme u razmatranje zahtev i odluku Studentskog parlamenta da se profesoru tog fakulteta i novinaru Dinku Gruhonjiću uruči otkaz zbog „govora mržnje“. Kao razlog za ovu odluku Etičke komisije navodi se da zahtev nije potpun i nedostatak određenih formalnosti, izjavio je Damjan Vukanjac Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu za Vojvodina uživo.

Prodekan Nemanja Vujić, na sastanku Etičke komisije, izrazio je neslaganje sa odlukom, ističući da formalni nedostaci ne umanjuju suštinsku važnost zahteva i problema. Kao odgovor na to, Studentski parlament Filozofskog fakuleteta planira da do kraja ispuni zahteve Etičke komisije i pošalje sve potrebne dopune.

Studenti su odlučni da ispune sve zahteve Etičke komisije za dopunom, smatrajući da je ova odluka samo zaštita profesora Gruhonjića. Kritikujući sporost etičke komisije i uprave fakulteta u rešavanju pitanja govora mržnje, studenti najavljuju da će, ukoliko se situacija ne promeni, blokirati fakultet.

Damjan Vakanjac Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu rekao je da će Studentski parlament Filozofskog fakulteta ispuniti sve pravno formalne zahteve i očekuje pravičnu reakciju od Etičke komisije.

– Sledeći korak je da ispunimo zahtev Etičke komisije i pošaljemo dopunu, ali i dalje insistiramo da dekanica Filozofskog fakulteta primi barem studentske predstavnike njenog fakulteta, udostoji se da porazgovara i sasluša, ako već neće nas sa Univerziteta i ostale. rektor i drugi dekani su pokazali da se sa nama može razgovarati, i od nje očekujemo bar toliko. A ne da beži od problema koji je evidentan, istakao je Vakanjac.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
M
02.04.2024 17:53

Očekivano! Vrana vrani očuju ne vadi,lepo naš premudri narod kaže svojom poslovicom. Gruhonjić, kao neotesna bosanska sirovina, samo javno iznosi stavove koje većina njegovih kolega sa Filozofskog podržava ali su oni dovoljno mudri i namazani da javno poput Gruhonjića ne istupaju,već isturaju njega. A taj primitivizam u javnom prostoru,to slobodno,olako širenje govora mržnje prema svem srpskom, Gruhonjiću je i donelo mesto profesora,nije nikakav naučni rad.

Gost
Janko
02.04.2024 18:12

Gruhonjić i Živančević Sekeruš jači i od studenata i od Vučića. Ništa vi Dinku ne možete, taj će i dekan biti. A u Etičkoj komisiji sve moj do mojega – to je dekaničina inkviziciona družina koja sankcioniše njene protivnike. Pošto je Dinko saveznik, njega inkvizicija ne dira. Odložili su problem negde do pred kraj maja, kada završava nastava i počinje junski ispitni rok i upisi, a onda se Fakultet ne sme blokirati. Naivan je ovaj Vakanjac kao francuska sobarica. Pa vlastima odgovara produžavanje sukoba i fokusiranje javnosti na njega, baš kako se i dešava. Latinoamerička serija!

Gost
SNS Uzivo
02.04.2024 19:05

Prvo koji studenti, to su SNS batinasi i dileri, drugo, Eticka komisija se i izjasnila da prijava nije uredna, ne moze se postupiti po njoj, dovidjorno papani 🙂

Last edited 16 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
M
03.04.2024 08:20
Odgovori  SNS Uzivo

Čisto sumnjam da si doljno inteligentan da shvatiš smisao one narodne da ” ne pada sneg da prekrije breg,već da zverad otkriiju svoje tragove”

Gost
Zorana
02.04.2024 20:02

Vakanac, Macak i ostali protestantni ne shvataju da je Sekeruška u dekanari 15 godina i da je za to vreme vredno gradila svoju pretorijansku gardu kroz Etičku komisiju, Savet Fakulteta, Nastavno-naučno veće, koji će braniti njene stavove do poslednjeg. Ne možete joj ništa, ona će samo nežno preneti vlast na nastavljača svoje politike na kraju svoga 4-5. mandata (verovatno ni sama ne zna koliko je mandata izgurala), do kraja ove školske godine. Veze su vrlo kompleksne i ne mogu se tek tako kidati. Omladina se naivno zaigrala – žena je duže na vlasti od bilo koje partije u Srbiji!

Gost
M
03.04.2024 08:16
Odgovori  Zorana

Na tragu ste istine.Svako ko misli da je Gruhonjić ili Sekeruška usamnjeni indijanci,bez igde ikog, bez debelih leđa,medijske,ekonomske i bezbedonosne zaštite, grdno se vara.To je samo vrh ledenog brega dobro isprepletene mreže antisrpskih agenata stranog uticaja, koje je posejala Fuada Stanković na Univerzitetu kao rektorka.Svojevremeno uz pomoć države posejano, bez pomoći i odluke države danas ne može biti ni iskorenjeno. A aktuelna SNS vlast se ponaša dvolično. Medijski,javno osuđuju delovanje i govor mržnje Gruhonjića a tajno mu i svima njima pružaju zaštitu i egzistenciju,praveći dilove sa njima, kako bi se umilili njihovim mentorima sa zapada.

Gost
Tamjan
02.04.2024 21:01

Децо, постите и не носите ролке на ту врућину.

Povezane vesti