Konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program Ledene šume održana je danas, 4. decembra. U okviru ove manifestacije  Novosađani će imati priliku da uživaju od 7. decembra do 20. januara u klizanju, brojnim nastupima muzičkih, umetničkih, pozorišnih i drugih grupa i pojedinaca u Dunavskom parku.

Na konferenciji su govorili i portparolka manifestacije Jelena Viktorova, projektna menadžerka manifestacije Dušica Ljubojević kao i producent Jovan Marjanović.

Prema rečima producenta manifestacije Jovana Marjanovića svečano otvaranje Ledene šume biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 7. decembra sa početkom u 18 časova u praznično dekorisanom ambijentu uz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet. U programu će učestvovati klizačice kluba “Vojvodina”, Haos animatori sa svojim predstavama i novosadski bend “Кlo klo”. On je dodao da će tokom 45 dana manifestacije posetioci moći da uživaju u raznolikom programu koji je posvećen širokim ciljnim grupama, odnosno raznim generacijama. I ove godine planiran je doček Dečije Nove Godine za 31. decembar u dnevnom terminu uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom.

“Manifestacija Ledena šuma svakako je obogatila zimsku turističku ponudu Novog Sada. Prethodne dve godine Novi Sad je bio prepoznat u zimskom periodu između ostalog i zbog Ledene šume koju je posetio značajan broj ljudi, ne samo iz Novog Sada nego i iz regiona. Od početka ove godine do sada u Novom Sadu je bilo 380 hiljada noćenja, dok je 2017. ukupno bilo 367 hiljada noćenja. Siguran sam da ćemo do kraja ove godine prebaciti cifru od 400 hiljada noćenja što je ranije bilo nezamislivo”, rekao je Milorad Radojević i dodao da mu je drago što će se u ponudi Ledene šume i ove godine naći i Snežni grad, izložbeno-prodajni prostor namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Portparolka manifestacije Jelena Viktorova istakla je da je Ledena šuma mesto susreta svih generacija, i da će uz podršku Grada Novog Sada kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom biti obuhvaćeni svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i kako je rekla još mnogo toga zanimljivog.

Projektna menadžerka manifestacije Dušica Ljubojević naglasila je da je i ove godine u centralnom delu parka postavljeno klizalište koje se, sa svojom pratećom kružnom stazom oko jezera u parku, prostire na površini od 1300 m2 na kojem je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

“I ove godine će radnim danima od 9 do 10 i 30 časova biti omogućen besplatan ulaz na klizalište za decu do 12 godina starosti, a imaće podršku i od naših iskusnih klizača. Cene su ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu, tako da će ulaznice za klizalište koštati 200 dinara a isto toliko će iznositi i iznajmljivanje klizaljki za one koji nemaju sopstvene. Takođe, Ledena šuma kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, obezbediće besplatne grupne posete za najmlađe u pratnji nastavnika ili učitelja do 21. decembra, dok ne počne zimski raspust”, rekla je Dušica Ljubojević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments