Svečano otvaranje nove Biblioteke na Štrandu

       

Počevši od srede, 1. avgusta, posetiocima Štranda biće omogućeno da iznajme knjigu, pročitaju novine, ili prisustvuju kulturnim programima u novom objektu biblioteke na Štrandu, desetu godinu za redom.

Tokom avgusta, svi posetioci Štranda biće u mogućnosti da besplatno iznajme sada još veći broj odabranih naslova knjiga za odrasle i decu, pročitaju dnevnu i nedeljnu štampu i časopise i prisustvuju kulturnim programima i edukativnim radionicama. Pozajmica knjiga biće dnevna, a vršiće se uz člansku kartu Biblioteke ili uz lični dokument.

Osim dnevne i periodične štampe na srpskom jeziku, posredstvom Agencije “Heror Media Pont”, korisnicima Biblioteke, kao i prethodnih godina, biće dostupna štampa na jezicima nacionalnih manjina, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija “Minority & Local Media Development Center”, po šesti put, realizovaće se projekat “Pod krošnjama na Štrandu”, koji obuhvata aktivnosti u svrhu promocije jezika i kulture nacionalnih manjina u Novom Sadu, namenjen prvenstveno deci uzrasta 5–12 godina. Radionice će se održavati svakog radnog dana, od 19 do 20 časova.

U sredu, 1. avgusta, u 18 časova, novoizgrađenu biblioteku svečano će otvoriti Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada, a javnosti će se obratiti Dragan Kojić, direktor Biblioteke, i Nataša Heror, osnivač Agencije “Heror Media Pont”. U muzičkom delu programa nastupiće Vojislav Savkov na saksofonu i Boris Hložan na gitari.

Projekat njegove izgradnje, pod nazivom “Dunavska biblioteka”, realizovan je saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo”, kao deo Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada od 2016. do 2020. godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments