Претрага
Претрага
Close this search box.

TRADICIONALNA SARADNJA IZMEĐU DVE POKRAJINE Učenici poljoprivrednih škola iz Nemačke u poseti Novom Sadu i Vojvodini (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Učenici poljoprivrednih škola iz nemačke pokrajine Baden- Virtemberg, njih 25, stiglo je u posetu Novom Sadu i Vojvodini gde će provesti sedam dana i obilaziti poljoprivredna imanja. Ugostila ih je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredi, vodoprivredu i šumarstvo.

Foto: nsuzivo.rs

Aleksandar Panovski, pokrajinski podsekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, istakao je da je poseta delegacije iz Štutgarta tradicionalna saradnja između dve pokrajine.

-Ona ima svoj naučni i edukativni sadržaj, ali smo se trudili da naše goste ugostimo i na taj način da se upoznaju sa istorijskim i kulturnim nasleđem koje Vojvodina ima. Nastavljamo saradnju sa našim nemačkim partnerima- naveo je Panovski.

Foto: nsuzivo.rs

Prisutnima se obratio i dr Kurt Mecka, vođa odeljka za poljoprivredu i ruralni razvoj u provinciji Baden-Virtemberg, naglasio je da je zahvalan što su opet u Vojvodini.

-Od 2015. godine traje naša saradnja. Glavni cilj je poboljšanje ruralnog razvoja i poljoprivrede, kao i razmena informacija. Ovo je sedma godina da učenici iz poljoprivrednih škola u Vojvodini dolaze u našu provinciju i takođe obilaze imanja, a drugi put da naši učenici dolaze ovde. Hvala svima na gostoprimstvu, predsedniku Pokrajinske vlade Miroviću i predsedniku Skupštine Pokrajinske vlade Pastoru. Nadam se da će mladi sastajati, jer ono što se u mladosti poveže traje duže- reči su dr Mecka.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti