Foto: novisad.travel

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Begečku jamu, prirodni rezervat i biser ovog dela grada.

-Naš grad ima pravi biser prirode u neposrednoj blizini  Begečku jamu, lokaciju koja je nedavnom odlukom Skupštine Grada proglašena za zaštićeno područje parka prirode, pod upravom “Voda Vojvodine”. “Sa direktorom ovog preduzeća danas sam obišao ovaj predivni lokalitet, upoznat sam sa dosadašnjim radovima na uređenju, gde je već uloženo 100.000 evra za nabavku neophodnih vozila i video-nadzor, a u planu su najbitnije stavke – izmuljenje jame, postavljanje jedinstvenog veza za čamce i pravljenje mesta za kamere – izjavio je gradonačelnik.

-Na ovaj način Begečka jama će se privesti nameni i postaće lokacija za naučno-istraživačke, vaspitno-obrazovne, razvojne i turističko-rekreativne aktivnosti Novosađana. Posebno se radujem što će mladi, naši đaci i studenti, biti glavni “targeti” budućih aktivnosti kroz eko-radionice, kampove i škole u prirodi- rekao je Vučević.

Begečka jama je park prirode i popularno izletište nastalo na starom koritu Dunava. Obuhvata površinu od 379 hektara. Tu se nalaze i ribolovni tereni, plaža, vikend naselje, dom ribolovaca, ugostiteljski objekti. Begečka jama je jedno od mesta u priobalju Dunava od Bačke Palanke do Beške, značajna za ptice gnezdarice.

-Posle godina propadanja Begečke jame, posle godina ne rešenih imovinsko pravnih odnosa, posle perioda kada se nije znalo ko i kako gazduje Begečkom jamom, grad Novi Sad je uz pomoć ministarstva za zaštitu životne sredine preuzeo potpunu kontrolu nad Begečkom jamom i na poziv, predlog naših prijatelja iz Voda Vojvodine, grad se odlučio da tom stručnom JVP, prepusti upravljanje Begečke jame. To znači da će Begečka jama konačno dobiti onakav izgled i namenu kakvu zaslužuje- napisao je gradonačelnik na svom Instagram profilu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments