Izmenama urbanističkog plana za deo novosadske Radničke ulice, posle više decenija, konačno su se stekli uslovi da ova izuzetno atraktivna lokacija nedaleko od dunavskog keja i centra grada bude uređena.

Novim planom, na prostoru od bezmalo dva hektara između Radničke ulice, Keja žrtava racije i parka prema univerzitetskom kampusu, predviđena je gradnja novih zgrada umesto odavno devastiranih objekata nekadašnjeg kompleksa fabrika Danubius, Albus i Idol.

Takođe, planirano je i izmeštanje glavne crpne stanice gradskog kanalizacionog sistema.

“Barake u Radničkoj 32 želimo da zamenimo novim investicijama, da iz propalih baraka dobijemo novi IT centar” – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Precizirajući detalje u vezi sa prostorom prekoputa OŠ Đorđe Natošević, gradonačelnik je naglasio da Grad tu očekuje veliku investiciju jedne američke kompanije iz sektora informacionih tehnologija koja je kupila jednu novosadsku kompaniju i, kako je rekao, želi da dodatno investira u Novi Sad oko 20 mil EUR.

Na toj lokaciji neće biti građene stambene zgrade nego samo poslovni objekti, a postojeća policijska stanica ostaće tu, ali će dobiti novu zgradu.

“Za Policijsku upravu Novi Sad ta lokacija je izuzetno važna, u prvom redu zbog kontrole obližnjih Limana, kao i zbog blizine stadiona Karađorđe. I zbog toga stanica mora da ostane na toj lokaciji” – kazao je odbornicima Dušan Miladinović, direktor JP Urbanizam.

Planirano je i gašenje, odnosno izmeštanje glavne crpne stanice kanalizacione mreže grada, kada bude završen i pušten u rad novi objekat koji se gradi nizvodno, kod Žeželjevog mosta.

Na prostoru u Radničkoj ulici planiran je novi opštegradski centar.

Taj poslovni kompleks može imati administrativne, turističke i ugostiteljske sadržaje, kao i one iz oblasti trgovine i uslužnih delatnosti, kulturne i obrazovne sadržaje 

Izvor: EKapija.com

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments