Претрага
Претрага
Close this search box.

U studentskim domovima u Novom Sadu obeležen Dan zastave i nacionalnog jedinstva

Foto: Ustupljene fotografije
U studentskim domovima u Novom Sadu obležen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U dogovoru sa udruženjima studenata istaknute su zastave Srbije na svim studentskim domovima i upravnoj zgradi Studentskog centra Novi Sad.

– Rado smo prihvatili inicijativu studenata da obeleže ovaj značajan dražvni praznik. Ovo je druga godina za redom otkako se u SCNS obeležava Dan zastave, nacionalni praznik svih Srba odabran da se praznuje 15.septembra, jer je na taj dan 1918. godine, srpska vojska predvođena vojvodom Stepom Stepanovićem izvela proboj Solunskog fronta. Zastava je pouzdani i nesumnjivi simbol našeg zajedništva, naše povezanosti, i naše posvećenosti državi i građanima – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Foto: Ustupljene fotografije

Martinović ističe da je danas okočan i Konkurs za brucoše, koji je trajao od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022.godine.

Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. 10% smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Foto: Ustupljene fotografije

U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, za međunarodnu razmenu je rezervisano 40 mesta, a 20 mesta će biti ekonomska.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
15.09.2022 17:22

Zato sto studenti jos nisu stigli, malo sutra bi stojale…

Povezane vesti