Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 778 novih slučajeva. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 210. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.240. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.921, potom sledi Pančevo sa više od 4100, Zrenjanin sa više od 3100, Subotica sa više od 2300, Bačka Palanka sa više od 1800, Kikinda sa skoro 1400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Iako je tokom nedelje registrovan manji broj novih slučajeva u odnosu na prethodnu i dalje se radi o visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments