Ova neodoljiva štrudla, jednostavna je za pripremu a podseća na krempitu. Poslasticu ćete obožavati, kao i vaši ukućani. Ovo je starinski recept a ukus je savršen. Neodoljivi spoj vanile i hrskave kore posute šećerom, ne ostavlja ravnodušnim.
SASTOJCI
500 grama gotovih kora
Prvi fil
3 jaja
3 kašike šećera
1 šolja ulja
pola šolje pšeničnog griza
1 šolja jogurta
1 kesica praška za pecivo
Drugi fil
3 pudinga od vanile
1 litar mleka
9 kašika šećera
NAČIN PRIPREME:
Skuvati puding od vanile u mleku, ostaviti da se prohladi. U jednoj većoj posudi umutiti belanca i šećer, dodati ulje, griz, prašak za pecivo, žumanca i jogurt (sve sastojke za prvi fil). Sve dobro izmešati dok se ne sjedini, bez grudvica. Za jednu štrudlu potrebno je četiri kore. Na prve tri kore staviti staviti po četiri kašike prvog fila. Na poslednjoj četvrtoj staviti puding od vanile i urolati. Postupak ponoviti sa preostalim korama. Štrudle i pleh premazati sa malo ulja. Peći na 180 stepeni celzijusa, oko dvadeset minuta. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
nsuzivo.rs