Ako ste u nedoumici koje jelo spremiti za ručak, donosimo vam rešenje. Piletina u sosu od šampinjona i pavlake ne ostavlja čula ravnodušnim. Ne zahteva puno vremena, i jednostavno se priprema. Za svega dvadesetak minuta imaćete vrhunsko jelo, a vaši ukućani će ga obožavati.
SASTOJCI
1 pileća prsa,
1 pakovanje šampinjona,
1 glavica crnog luka
1 kisela pavlaka,
ulje
suvi začini po ukusu
PRIPREMA
Pileća prsa iseći na što tanje “listove”. Isečena pileća prsa ubaciti u činiju dodati dve kašičice ulja, i suve začine. Ostaviti da malo odstoji u pacu, do tada oljuštiti crni luk i iseckati ga na kockice. Šampinjone oprati, očistiti i iseći. U zagrejanom tiganju uliti ulja da prekrije dno, i ispeći već začinjenu piletinu. U drugi tiganj uliti kašičicu ulja, dodati luk i šampinjone suve začine (so biber, origano, malo šećera). Dinstati desetak minuta dok šampinjoni ne budu spremni za serviranje. U izdinstane šampinjone dodati malo pakovanje pavlake i mešati da se sjedini. Piletinu možete preliti u tiganju sosom, a možete i odvojeno servirati po volji. Naša preporuka je da se jelo posluži sa svežom salatom.
nsuzivo.rs