Foto: Radio Delta

Svih 10 studentskih domova Studentskog centra “Novi Sad” biće detaljno dezinfikovani tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika. Biće dezinfikovana i studentska menza, kao i prostorije studentskog standarda i upravna zgrada. U Studentskom centru ističu da su praznici pogodan period za dezinfekcione aktivnosti, jer će u to vreme najveći broj studenata, zbog prazničnog prekida nastave, boraviti kod kuće.

– U svim našim studentskim domovima od izbijanja pandemije pojačno se sprovode sve higijenske mere, a uveli smo dodatne, detaljne dezinfekcije, kako bismo obezbedili sigurne i bezbedne uslove za život i boravak više od 3.000 studenata. U svim domovima uvedena su stroga pravila. Na ulasku je obavezna dezinfekcija, a svi stanovnici, izvan soba, obavezno moraju nositi higijenske maske. I strogo se vodi računa o poštovanju fizičke distance. Takođe, u svih deset studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

On dodaje da su stroga pravila i poštovanje mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, doneli dobre rezultate.

– Činjenica je da je od izbijanja pandemije vrlo mali broj, od preko 3.000 studenata, bio Covid pozitivan. Za sve vreme trajanja pandemije, imali smo veoma mali procenat izolovanih slučajeva i svi su bili sa lakšim simptomima. Takođe smo uveli specijalni volonterski call centar za podršku studentima, kako bi mogla da im se osigura redovna i bezbedna dostava hrane, lekova, pranje odeće i dostava materijala za učenje. A u saradnji s Gradskom bibliotekom sprovodimo projekat “Knjiga na klik”, preko kog studentima omogućavamo, da u slučaju obolevanja od Covid 19 ili odlaska u samoizolaciju mogu da dobijaju neophodnu literaturu na mail – rekao je Martinović.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Boban
30/04/2021 16:38

A gde ce biti zurka onda???? Da su to ozbilne Studenti isli bi Kuci.