Korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po Кonkursu za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa i po Кonkursu za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenja EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka danas, 3. decembra, uručeno je 206 ugovora.

Za sufinansiranje ovih projekata Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 59 miliona dinara.

“Danas uručujemo ugovore po dva značajna konkursa, koja će doprineti povećanju kvaliteta i standarda u stočarskoj proizvodnji”, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je  Pokrajinska vlada u protekle dve godine znatno povećala izdvajanja za poljoprivredu, te najavio da će i u budžetu za 2019. godinu biti održan visok nivo ulaganja u tu oblast.

“Postepeno smo povećavali budžet za poljoprivredu, redefinisali konkurse kako bi što više sredstava izdvojili za  poljoprivredna gazdinstva, i sledeće godine nastavićemo sa podrškom intenziviranju poljoprivredne proizvodnje i podizanju standarda na najviši nivo”, istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević rekao je da se realizacijom ovih konkursa stvaraju uslovi za poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uspešnije gajenje domaćih životinja i širenje genetskog napretka, a samim tim i povećanje produktivnosti po grlu,  što će, kako je rekao unaprediti stočarsku proizvodnju u  AP Vojvodini.

“Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, agrarni budžet nikada nije bio veći nego u protekle dve godine  i to je jasan pokazatelj prepoznavanja potreba poljoprivrednih proizvođača i sa tim ćemo nastaviti i u narednoj godini”, rekao je Radojević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments