Претрага
Претрага
Close this search box.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić ugostio gradonačelnike Ulma i Novog Ulma – Prisutni su se složili da priča o Albertu Ajnštajnu i Milevi Marić takođe predstavlja vezu između Novog Sada i Ulma

Foto: Grad Novi Sad
Novom Sadu, a čiji je cilj povezivanje postdiplomaca i mladih istraživača iz evropskih zemalja i ukazivanje na brojne mogućnosti saradnje u Dunavskom regionu.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić pozvao je gradonačelnike Ulma i Novog Ulma da 1. februara dođu u Novi Sad, na svečanost obeležavanja Dana Grada. On se zahvalio gradonačelniku Cišu, na podršci koju je Ulm pružio Novom Sadu, u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture i preneo im dosadašnja iskustva na tom projektu i pozvao na dalju saradnju stručnjaka u toj oblasti.

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Ulma Gunter Ciš informisao je predstavnike Novog Sada o otvaranju Ajnštajnovog muzeja u Ulmu, kao i o naporima da se osnuje Ajnštajnov centar za istraživanje. Prisutni su se složili da priča o Albertu Ajnštajnu i Milevi Marić takođe predstavlja vezu između Novog Sada i Ulma koju treba negovati i u tom smislu razvijati naučne, kulturne i turističke potencijale dva grada.

Tom prilikom, gradonačelnik Ciš najavio je i donaciju jednog vatrogasnog vozila za Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Sad. Zamenik gradonačelnika Đurić se zahvalio na donaciji ističući da će ona u velikoj meri doprineti efikasnosti rada dobrovoljnih vatrogasaca koji su, u vanrednim situacijama uvek u prvim redovima da pomognu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti