Претрага
Претрага
Close this search box.

Zobenica: Uvek smo u Skupštini razgovorom rešavali sve političke nesuglasice, ali nikada nije bilo da neko ne želi da razgovara (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
VOJVODINA – Damir Zobenica sa liste “Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane” obratio se javnosti nakon održane sednice i verifikacije mandata svih 120 poslanika Skupštine AP Vojvodine. Sednica je prekinuta, a biće nastavljena u narednom periodu, kada se očekuje izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine. 

Kako je protekla konferencija za medije, pogledajte u videu:

– Sa zadovoljstvom mogu da kažem i obavestim javnost, da smo danas završili prvi korak, odnosno da smo konstituisali Skupštinu u smislu potvrđivanja mandata, izjavio je Zobenica.

Foto: Vojvodina uživo

– U ovom momentu kreću pregovori sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima, pre svega sa Savezom vojvodjanskih Mađara, sa Socijalističkom partijom Srbije i moguće sa još nekim poslaničkim grupama.

– Urađeno je apsolutno sve što predviđa poslovnik i uskoro će biti završeno konstituisanje u potpunosti Skupštine Vojvodine, odnosno sa izborom predsednika, potpredsednika, generalnog sekretara i administrativnog odbora, kako i dnevni red prve sednice i nalaže, rekao je poslanik liste “Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane”, Damir Zobenica.

– Takođe, izražavam nezadovljstvo, odlukom opozicije da bojkotuje današnji rad.

Foto: Vojvodina uživo

– Mišljenja sam da smo u Skupštini Vojvodine uvek imali odnose, potpuno primerene, onom što je i bila istorija doma u kom sedimo.

Razgovorom i korektnim odnosom smo rešavali apsolutno sve političke nesuglasice, kojih je uvek bilo u prethodnim mandatima, u većoj ili manjoj meri, podsetio je Zobenica kome je ovo četvrti mandat u Skupštini AP Vojvodine.

– Dakle, žao mi je, da ljudi koji su osvojili velik broj mandata, odnosno 30 mandata u ovoj Skupštini, nisu se odazvali razgovoru i konsultacijama predstavnika lista koje su prešle cenzus, niti učestvovale danas u radu, izjavio je Zobenica.

– Svakako, to nikako ne može da ometa, niti utiče na rad, ovako bitnog tela u našoj državi.

Ponavljam, u skorom periodu ćemo završiti konstitutivnu sednicu, gde će biti izabrani svi organi.

Foto: Vojvodina uživo

Verifikaciona komisija potvrdila je danas mandate poslanika u Skupštini Vojvodine

vojvodinauzivo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti