ENGLESKA: Student porodio nepoznatu ženu u vozu

       
Foto: Wikiwand

Pre samo nekoliko dana, u najvećem sistemu podzemne železnice na svetu u Londonu, poznatom kao “The Tube”, odvila se neverovatna situacija koju će mnogi koji su tad bili u vozu pamtiti do kraja života, javlja BBC.

Naime, 21-godišnji student Hamzah Selim vraćao se s predavanja podzemnom železnicom u utorak popodne kad je začuo kako jedna žena vrišti. Stajala je u lokvi krvi pored svoje sestre.

Ovaj student prve godine medicine nije čekao ni sekunde. Skinuo je svoj džemper i pomogao da sedne. Instinktivno je pogledao prema dole i video bebinu glavicu kako izlazi.

Selim je nekoliko nedelja pre izučavao na neonatalnom odeljenju u Londonu, pa je znao otprilike šta bi trebao da radi.

“Skinuo sam džemper i umotao bebu. Prestravljeno sam je držao u rukama, prvo nije reagovala, pa su mi počele padati svakakve grozne misli na pamet”, priznao je za BBC. Pokušao je da dozove nekoga ko je kvalifikovaniji od njega, ali nije bilo nikoga u vozu iz te prakse.

“Beba mi se zakašljala u lice i to je bio nalepši trenutak u mom životu”, kazao je ovaj hrabri mladić koji je za majku kazao da je bila “neverovatna i puno hrabrija od njega”.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments