U jednoj od najvećih najava te vrste, Gugl je u sredu obavestio svih 140.000 zaposlenih da moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa da bi se vratili na posao u kancelarije kompanije

U jednoj od najvećih najava te vrste, Gugl je u sredu obavestio svih 140.000 zaposlenih da moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa da bi se vratili na posao u kancelarije kompanije.
– Vakcinacija je jedan od najvažnijih načina da održimo sebe i svoju zajednicu zdravom u narednim mesecima – rekao je Sundar Pinčai, izvršni direktor Alfabeta, Guglove matične kompanije, u e-poruci za celu kompaniju koju su dobili Njujork Tajms i Asošijeted Pres.

Kompanija je takođe pomerila planirani datum povratka na posao od septembra do sredine oktobra
Sundar Pičai, izvršni direktor Alfabeta: Kompanija je takođe pomerila planirani datum povratka na posao od septembra do sredine oktobra

STRAH OD DELTA SOJA

Kompanija je takođe pomerila planirani datum povratka na posao od septembra do sredine oktobra, izražavajući rastuću zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa.
– Prepoznajemo da mnogi zaposleni u Guglu primećuju skokove u svojim zajednicama uzrokovane varijantom Delta soja i zabrinuti su zbog povratka u kancelariju. Ovo proširenje će nam omogućiti da se na vreme vratimo na posao, a istovremeno će pružiti fleksibilnost onima kojima je to potrebno – napisao je Pičai.​

PRAVILA

Još nije jasno kako će Gugl postupiti sa zaposlenima koji odbijaju da se vakcinišu, ali Pičai je u svom mejlu rekao da je do sada bilo “ohrabrujuće videti veoma visoke stope vakcinacije” među Guglovom radnom snagom na mestima gde je vakcina široko dostupna. U okrugu Santa Klara, gde se nalazi Guglovo sedište, 77% ljudi starijih od 12 godina potpuno je vakcinisano – 20% više od cele zemlje.
Iako je nekoliko poslodavaca počelo objavljivati pravila o vakcinama za svoje osoblje, Gugl je sada možda najveći u tome. Kompanija upravlja sa više od 70 kancelarija u 50 zemalja i jedan je od najuticajnijih brendova u tehnološkom sektoru.
Mnogi konzervativni zakonodavci povukli su se protiv mandata vakcine, tvrdeći da krše lična prava. Argument je redovna tema na Foks Njuzu, gde najveće zvezde mreže sumnjaju u vakcinu uprkos rasprostranjenim dokazima da je ona pretežno sigurna i efikasna.

S. Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments