Foto: WUSA9.com

Protiv naučnog centra u Arizoni, u SAD-u, podignute su tužbe jer su navodno zloupotrebili tela umrlih osoba. Centar je tužilo osam porodica preminulih nakon što su došle do šokantnih otkrića.

Ovom centru se doniraju ljudska tela i organi pokojnika u naučne svrhe, a FBI je u njemu pronašao kante pune ljudskih glava, odsečene i poslagane udove, veliku količinu smrznutih muških genitalija i delove ljudskih tela koji su bili prišiveni zajedno, javljaju američki mediji.

Vlasnik Stiven Gore profitira od prodavanja organa i delova tela bez dozvole donora, a FBI je u laboratoriju ušao još 2014. godine, ali detaljnja svedočenja agenata su zbog tužbi tek sada postala javna. Agenti su potvrdili da su u laboratoriji pronađena ljudska tela koja su bila raskomadana motornim testerama.

U tužbi su opisali i kako su pronašli odrubljenu malu žensku glavu koja je, “poput Frankenštajnove”, bila prišivena na veliki muški torzo okačen na zid.

Početna cena za glavu navodno je bila 500 dolara, za ruke 750 dolara, a celo telo moglo je da postigne cenu i do 5000 dolara, prenosi ABC 15, pozivajući se na savezni nalog.

Stiven Gore je 2018. godine priznao krivicu za obavljanje ilegalnih radnji. Takođe je priznao da “tela umrlih nisu korišćena onako kako su njihove porodice to mislile i dopustile”. Osuđen je na godinu dana zatvora, na četiri godine uslovne kazne, a morao je da plati i 121.000 dolara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments