Hrvat sa dvoje dece u kolima bežao od policije

       

Vrhovni sud RH odbio je žalbu Zadranina P. Č. (32), koji se nalazi u zatvoru u Zadru otkada je u decembru prošle godine s dvoje malolotne dece bežao pred policijom nakon što je počinio čak 11 krivičnih dela.

Dela su teško ubistvo u pokušaju na štetu policijskih službenika, teška krađa, krađa vozila i motocikla, pokušaj iznude i povrede detetovih prava, a u svojem dosijeu od ranije već ima 45 krivičnih dela, od imovinskih delikata, pa do bega iz istražnog zatvora, nanošenja teških telesnih povreda i pokušaja ubistva.

Smatrajući da je počinio samo lakša krivična dela i da je prema deci uvek “bio dobar”, Zadranin je tražio da ga puste iz zatvora do sudskog postupka, ali Vrhovni sud to je odbio smatrajući da i dalje postoje osnove za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Uhapsila ga je interventna policija PU sisačko-moslovačke na temelju interne poternice koju je za njim raspisala PU zadarska, a njegova maloletna deca pronađena su u unajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Borongaj, nakon čega su smeštena na sigurno i pod zaštitu nadležnih službi.

Priča je krenula na benzinskoj pumpi na zadarskoj obilaznici, gde je Zadranin prvo natočio gorivo za 40 evra, ali nije ga platio, nego je pobegao u crnom BMW-u. Sledeća stanica bilo mu je skladište elektromaterijala na Novom Bokanjcu. Tamo se parkirao u rikverc i hteo ukrasti električne instalacije i bakar, ali to mu nije pošlo za rukom pa je pobegao.

Prava pak drama odvila se u ulici Put Gaja, gde su ga policajci pokušali zaustaviti pucajući mu u gume. Prišli su vozilu i naredili vozaču da otvori vrata i izađe, ali on ih nije poslušao. Štaviše, u jednom je trenutku pokrenuo BMW, udario u susedni parkirani auto i krenuo na policajca, koji je izvukao živu glavu skočivši preko zida.

Godinu ranije upisao se i u “zatvorsku knjigu slavnih” jer je uspeo da pobegne kroz prozor istražnog zatvora u Zadru, gde je bio zbog krađe i pokušaja ubistva u Zemuniku Donjem, ali dan nakon bega sam se vratio u zatvor.

Svoj kratkotrajni beg na slobodu opravdao je nostalgijom za suprugom i detetom, a iz zatvora je uspeo da pobegne kroz prozor tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade.

 

Izvor: Telegraf.rs/Slobodnadalmacija.hr

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments