Foto: The Marion Star

U zatvoru u Marionu u saveznoj državi Ohajo najviša je stopa zaraze u američkom zatvorskom sistemu i koronavirusom zaraženo je više od 80 posto od ukupno gotovo 2500 zatvorenika, a na virus je pozitivno i 175 zaposlenih.

U američkom zatvorskom sistemu ukupno je 2,3 miliona zatvorenika. Na temelju javno dostupnih podataka zaraženo je 13.436 zatvorenika i 5312 zaposlenih širom zemlje. Zatvore obeležava i nizak nivo higijene, a veliki broj zatvorenika pati od drugih oboljenja.

Broj umrlih od bolesti koju uzrokuje koronavirus u porastu je u zatvorima širom zemlje, a uprave nemaju rešenje jer ne mogu da osiguraju socijalno distanciranje u prepunim zatvorima, a suočeni su i s nedostatkom medicinskog osoblja i zaštitne opreme.

Prošle nedelje je umrla 30-godišnja Indijanka iz Južne Dakote, koja je u saveznom zatvoru od zbog optužbi za prodaju droge. Trudnica se po dolasku u zatvor razbolela i završila je na respiratoru. Porođena je carskim rezom, a preminula je nekoliko nedelja kasnije.

U zatvoru Lansing, u Kanzasu, otkaz je u četvrtak nakon 15 godina rada dao stražar Dejvid Karter kazavši da je bolje biti bez plate nego rizikovati svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments