Nakon skandala s izbegavanjem potpisivanja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapićevu vladu tresu nove afere. Ministar finansija Milojko Spajić potvrdio je pisanje crnogoskih medija da je nakon ulaska u vladu kupio skupoceni “Merecedes”

Nakon skandala s izbegavanjem premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, njegovu vladu tresu nove afere. Ministar finansija Milojko Spajić potvrdio je pisanje crnogoskih medija da je nakon ulaska u vladu kupio skupoceni “Merecedes” skuplji od 122.000 evra.

Nakon višednevnog ćutanja Spajić je Agenciji za sprečavanje korupcije početkom jula prijavio kupovinu automobila marke “mercedes” najnovije klase GLE 300D 4 MATIC. Ovo je jedan od nasjkupljih modela na trćištu koji, kako tvrdi opozicija vredi više od 122.000 evra. List Dan je objavio da je Spajić promenu imovine prijavio 2. jula.

Nakon višednevnog ćutanja Spajić je Agenciji za sprečavanje korupcije početkom jula prijavio kupovinu automobila marke “mercedes” najnovije klase GLE 300D 4 MATIC

SUMNJIVE VEZE

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević tvrdi da zna odakle novac ministru finansija Milojku Spajiću za kupovinu najnovijeg modela automobila marke “mercedes”.

– Neka što više kupuje. Lakše ćemo to zapleniti kao imovinu stečenu kriminalom. Ja znam od kojih para si kupio. A znaće i tužilaštvo. Pozdravi Kuštrova – poručio je Medojević ministru.

Medojević je još prošle godine dovodio Spajića u vezu sa privrednikom Veljkom Kuštrovim, pominjući tada “sumnjivu transakciju od 890 miliona evra”.

 

Nebojša Medojoević: Ja znam od kojih para si kupio. A znaće i tužilaštvo. Pozdravi Kuštrova

SAVETNIK

Kuštrov je privrednik poreklom iz Trebinja koji ima registrovanu firmu “Frontier advajsori”.

Glavna djelatnost ove firme, prema podacima sa APIF, je “savetovanje koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje”.

Takođe, ono što se zna o ovom biznismenu jeste da je zajedno sa proslavljenim košarkašem Dejanom Bodirogom uzeo pod zakup hotel Platani u strogom centru Trebinja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments