Nesvakidašnje! Papagaj pomogao policiji u rasvetljavanju zločina, kriknuo ime ubice svoje gazdarice

Foto: Primetime Paws

Dva muškarca u Indiji osuđena su na doživotnu robiju zbog ubistva, u dobroj meri zahvaljujući “svedočenju” papagaja, koji se u trenutku zločina nalazio u kući.

Aša Šarma i Roni Masej osuđeni su na doživotni zatvor, plus na novčanu kaznu od 72.000 rupija (874 dolara), pošto je Aša priznao da je ubio svoju tetku Nilam Šarmu, uz saučesništvo svog prijatelja, piše “Indija tudej”.

Njih dvojica su, u februaru 2014. godine, ušli u kuću žrtve u vreme kada su njen suprug Vidžaj i deca bili odsutni, izboli je 14 puta, a čak devet puta uboli su njenog psa.

Glavni razlog zločina bio je pljačka, pošto je Aša znao gde u kući stoje novac i nakit, jer je tamo često boravio.

Pomogao papagaj nakon ubistva

Nakon ubistva, policija nije našla nikakve tragove, ali joj je pomogao papagaj.

Ptica je odmah posle ubistva prestala da jede, pije i govori, zbog čega je žrtvin suprug Vidžaj pomislio da je papagaj možda bio svedok zločina.

Vidžaj je, zatim, počeo da pred njim da izgovara imena osoba za koje je sumnjao da bi mogle počiniti ubistvo, da bi papagaj žestoko odreagovao na Ašuovo ime i počeo da vrišti “Ašu-Ašu”.

Vidžaj Šarma je tada zatražio od policije da ispita Ašua, koji je na kraju priznao da je, zajedno sa Masejem, ubio Nilam.

Tokom suđenja, papagaj je bio spomenut, ali to “svedočenje” ipak nije prihvaćeno kao dokaz za sud, zbog zakonskih ograničenja.

Papagaj nije doživeo presudu, jer je uginuo pola godine posle Nilam.

Telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti