Nakon što je u petak na sednici UN jednoglasno odlučeno da se Severnoj Koreji uvedu sankcije, ova država poslala je zvaničan šokantni odgovor.

Kako prenose svetski mediji, iz Severne Koreje stigao je zvaničmo saopštenje povodom odluke UN, a između ostalog, navodui se da je uvođenje drastičnih sankcija “predstavlja ratni čin koji uništava mir Republike kao i njen suverenitet i stavilnost celog regiona“.

Uz to, u dopisu je navedeo da Sjedinjene Države, usled toga što su prestravljene time što Severna Koreja ima sjajan uspeh u “istorijskom napretku u nuklearnoj sili, prave pomahnitale korake kako bi se uvele sankcije i pritisak na našu zemlju. Mi ćemo i dalje konsolidovati našu nuklearnu odbranu, u cilju suštinskog iskorenjavanja američkih nuklearnih pretnji, ucena i neprijateljskih poteza, uspostavljanjem praktičnog balansa između naše i sile SAD“, navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, na sednici Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija, u petak, na predlog SAD, jednoglasno su usvojene sankcije prema Severnoj Koreji.

Koje su sve sankcije usvojene, saznaćete OVDE.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments