Foto: The Ringer

Radio slobodna Azija prenosi da su vlasti otkrile čoveka koji je seriju “Squid Game” prokrijumčario u Severnu Koreju nakon što su uhvatile grupu srednjoškolaca da je gledaju.

Navodi se da je švercer doneo kopiju serije u Severnu Koreju iz Kine i prodao USB fleš diskove koji sadrže seriju. Izvori su rekli da će mu kazna biti- streljanje.

Foto: youtube/printscreen

Učenik koji je kupio disk dobio je doživotnu kaznu zatvora, dok je šestoro drugih koji su gledali emisiju osuđeno na pet godina teškog rada, a nastavnici i školski administratori su otpušteni i suočavaju se sa progonima da rade u udaljenim rudnicima, rekli su izvori.

Hapšenje sedmoro studenata je prvi put da vlada primenjuje novousvojeni zakon o „eliminaciji reakcionarne misli i kulture“, u slučaju koji se odnosi na maloletnike, navodi izvor.

Radio slobodna Azija je prošle nedelje izvestila da su kopije nasilne drame stigle u povučenu zemlju uprkos svim naporima vlasti da zadrže strane medije. Počeli su da se šire među ljudima na fleš diskovima i SD karticama.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jadro
27/11/2021 23:28

Kime pravi drugu atomsku pa šibni u more ponovo.