Tanjug/AP

Grčka policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih za podmetanje jednog od požara u predgrađima Atine, u kojima je tokom protekla dva dana život izgubilo 80 osoba, među kojima su i deca. Više od 180 osoba je povređeno, a na desetine je onih koji se i dalje vode kao nestali.

Grčki mediji javljaju da su četvorica uhapšenih starosti između 22 i 26 godina, a privedeni su dok su se skrivali u jednoj od napuštenih kuća.

Tanjug/AP

Uzroci više požara u naseljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni – utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji.

Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno.

Foto: twitter.com/ajplus/status

Prema poslednjim informacijama, u požarima na Atici stradalo je 80 ljudi, ali se još registruju imena nestalih.

Portparolka Grčke vatrogasne brigade Stavrula Malari izjavila je da se potraga za nestalima nastavlja u potpuno spaljenim naseljima Vusja, Mati i Rafina.

Grčki centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da su na teren upućeni njihovi psiholozi pri vatrogasnoj službi koji bi građanima koji su pretrpeli materijalnu štetu ili u požaru izgubili članove porodice pomogli savetima.

Na teren se, kako se navodi, spremaju i specijalne mobilne jedinice epidemiologa, doktora i medicinskih sestara koji će biti zaduženi za zaštitu javnog zdravlja, preneo je grčki portal In.

Inače, grčka vlada je juče proglasila trodnevnu žalost u celoj zemlji.

Izvor: RTS/Tanjug Foto: AP/RAS

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tralala
26/07/2018 00:12

Ajde molim vas napisite grcki izvor posto i ja kao grk ne mogu da nadzem gde to pise u Grckoj za tih uhapsenih…