Foto: ClickOrlando

Dejvid T. Hajns, sa Floride, je od federalnih američkih vlasti, dobio 4 miliona dolara pomoći zbog koronavirusa za poslovanje svojih kompanija, pa je kupio Lambordžini, objavile su tamošnje vlasti. 

On je u maju za 318.497 dolara kupio ova kola, koja nisu bila na popisu dopuštenih troškova u okviru programa zajma za male kompanije koji je trebalo da zaštiti zaposlene i pokrije ostale troškove poput najma za vreme pandemije koronavirusa u Americi.

Hajns je uhapšen u prošli petak zbog zloupotrebe tih sredstava, a između ostalog je potrošio hiljade dolara na internet stranice za upoznavanje, skupi nakit i garderobu, zajedno s boravkom u luksuznim hotelima.

Savezni istražitelji povezali su Lambordžinija s Hajnsom, a sve nakon što je s tim automobilom izazvao saobraćajnu nesreću. Nakon što je utvrđeno kako je došao do automobila, uhapšen je i optužen za prevaru i druga kaznena dela, a tužitelji žele i da zaplene automobil. Pušten je uz kauciju od 100.000 dolara i mora biti u kućnom pritvoru uz nošenje nanogavice.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments