Snežne padavine izazvale haos u pojedinim opštinama u BiH

       

U nekoliko opština u BiH proglašeno je stanje prirodne nepogode nastale usled obilnih snežnih padavina.

Načelnik Han Pijeska Vlado Ostojić danas je proglasio vanrednu situaciju u ovoj lokalnoj zajednici zbog elementarne nepogode nastale usled obilnih snežnih padavina, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

“U Han Pijesku postoji problem nestanka električne energije u delu opštine, gde je izvorište vode, kao i nedostatka vode i neprohodinih lokalnih puteva”, ističe se u saopštenju.

Nadležne službe nastoje da uspostave nesmetanu isporuku struje i očiste puteve. U saopštenju se dodaje da Civilna zaštita Republike Srpske prati situaciju i da za sada ljudski životi i materijalna dobra nisu ugroženi. U Han Pijesku visina snega iznosi 101 cantimetara, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na području opštine Pale u Federaciji BiH takođe je proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog obilnog snega koji je potpuno blokirao nekoliko sela, piše Srpskainfo.

Blokirana su sela Vražalice, Čemernica, Donja Vinča, Petovići, Brdarići, Datelji, Komrani, Revidol, Brojnići i Lunje.

Načelnik opštine Asim Zec izdao je naredbu za angažovanje raspoloživog ljudstva i mehanizacije u spasavanju ugroženih ljudi i materijalnih dobara, javio je portal Kliks.

Putne komunikacije prema selima na području opštine Pale u FBiH zatrpane su snegom, a otežano je saobraćanje magistralnim i regionalnim putem Prača – Hrenovica i Prača – Goražde.

Izvor: Srna

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments